Ürtiker nasıl geçer bilgisi olan var mı?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Ürtiker nasıl geçer kadınlar kulubü ürtiker nasıl olur hamilemiyim forum'da.​

1 yıldır çok sıkıntılıyım eşimle sıkıntılarımız vardı. Vücudumda patlak verdi sanırım ve kızarıklıklar oluşmaya ve kaşınmaya başladı. Doktordan randevu alıp gittim doktor stresten olabileceğini söyledi ama kurdeşenmiş ürtiker yani. Şimdi de eşimden boşandım ama hala bu ürtikerim geçmedi. Kaldı üzerimde galiba. Ürtiker nasıl geçer bilgisi olan var mı? Bu eşimin bana bıraktığı miraz oldu bu çok kötü oluyor bazen bulaşık bile yıkayamıyorum.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Yaa evet bunu çok iyi biliyorum benim bir yakınımda olmuştu maalesef ki stres bunun kaynağı olabiliyor. Allah şifa versin ama yaşadıklarınız da hiç kolay şeyler değil. Ama artık kafanız rahat inşallah iyi olursunuz. Halk arasında kurdeşen denilen döküntü hastalığının adı ürtiker hem kaşıntı hem döküntü şeklinde görülebilir. Vücudun bazı bölgelerinde çıkabildiği gibi sırt boyun kollar bacaklarda görülebilir. Kurdeşen yani ürtiker bulaşıcı bir hastalık değildir. Birçok sebebe bağlı çıkıyor maalesef. Eğer ürtiker uzun yıllar devam eder sık sık tekrarlarsa kronikleşmiş oluyor maalesef.

''Ürtiker neden olur?''​

  • Stres sıkıntı bunalım
  • Çeşitli gıda türleri
  • Enfeksiyonlar
  • Parazit ya da böcekler
  • Böcek ilaçları
  • Alerjenler alerji olduğunuz bazı yiyecekler fındık fıstık gibi
  • Bazı ilaçların yan etkileri
Ürtiker bu sebeplere bağlı oluşabilir. Sizin en büyük nedeniniz ise stres bunalım yaşamanız eşinizle ilgili durumda. Doktora gidip ilaç kullandınız mı yazmamışsınız ama doktora göründüğünüzde size buna karşı kaşıntı kremleri verebilir. Çoğu kurdeşen hikayesinde zararsız ve iz bırakmadan 1-2 haftaya kadar geçmektedir. Ama asıl ana sorun çözülmez ise tekrarlayabilir. Siz öncelikle stresinizi içinizden atmalısınız kaynağı bence bu. Yine doktorunuzun verdiği krem ilacınızı da kullanabilirsiniz.

Vajinal kaşıntı için neler yapabilirsiniz? Vajinal kaşıntılar birçok kadının sorunu olmaktadır. ''Vajinal kaşıntı için doğal çözüm var mı?'' hanımlar bu sorunu her kadın yaşayabilir mutlaka yazımızı inceleyin faydalı bilgiler bulabilirsiniz.

 
Üst