Yumurtalık kisti ilaçla tamamen geçer mi?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Yumurtalık kisti belirtileri kadınlar kulübü yumurtalık kisti belirtileri nasıl olur hamilemiyim forum'da.​

Merhabalar kızlar adet düzensizlikleri nedeniyle doktora gittim kistler varmış ama zararsız dedi bebek ondan olmuyormuş. İlaç verdi doğum kontrol hapı kullandım ve adetim düzeldi ama bebek yok hala yeniden kist olmuş olabilir mi? İlaçlarla sürekli uğraşmak yerine tüp bebek ya da aşılama mi yaptırayım ne dersiniz? Sizde kist oluştu mu hiç daha once? Yumurtalık kisti adet gecikmesi yapıyor bende sizde ne belirtiler veriyor yazarsanız sevinirim. Yumurtalık kisti hamileliğe engel olur mu bir de?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Yumurtalık yani over kistleri sebebiyle adet düzensizliği yumurtlama düzensizliğine bağlı olarak gebelik oluşumuna da engel teşkil edebilir. Yumurtalık kistlerinde bazıları vardır ki hem iyi huylu hem de zamanla kendiliğinden geçen yapıdadır. Ama bazı büyük çaplı kistlerde ilaç tedavisi olması gereklidir. Burada doktorlar daha çok doğum kontrol hapları ile hastalarını tedavi ederler. Bu konuda eğer yumurtalık kistleriniz varsa tedavi olmanızda fayda var. Yumurtalık kistleri 8-9 cm büyüklüğüne kadar ulaşabildiği görülmüştür. Bazı kistler dediğim gibi ilaca gerek duymadan kendiliğinden yok olurlar. Ama bazı kistler özellikle 5cm e kadar büyüyenler gerekirse ameliyat ile alınacak boyuta gelmiş demektir. Bundan daha küçükleri ilaçla tedavi ile de yok edilebilir. Böylece yumurtlama ve adet düzensizliğine bağlı kistler erimiş olup ortadan kalkar. Yine de doğal yoldan hamile kalınamaz ise diğer tedavi yöntemi olan aşılama ve tüp bebek yöntemlerini deneyebilirsiniz.

''Yumurtalık kisti belirtileri nelerdir?''​

  • Karın ağrısı
  • Kasıklarda ciddi ağrı
  • Bulantı kusma
  • Adet düzensizliği
  • İdrar yolu sorunları
Yumurtalık kisti tedavisinden sonra eğer başka bir sorun yoksa eşler arasında hamilelik oluşabilir. Yumurtalık kistlerinin düzensizleştirdiği adet döngüsü normale dönerek yumurtlama zamanlarını daha iyi tespit edebilir normal yolla hamilelik oluşabilir.

Yumurtalık kistinin çözümü soğan kürü. Soğan kürünün nasıl yapıldığını mutlaka incelemelisiniz. Harika bir mucize kür diyebilirim soğan kürü için hanımlar. Ayrıca çikolata kisti için de iyi geldiği söyleniyor. Saraçoğlu çok güzel anlatıyor bunu dilerseniz buradan dinleyebilirsiniz. Aşağıda linkte de ''çikolata kisti için soğan kürü kullananlar''

 
Üst