Emziriyorum Grip Oldum İlaç Alabilir miyim?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Emziren anne grip ilacı kadınlar kulübü emziren anne grip ilacı kullanabilir mi hamilemiyim forum'da.​

Arkadaşlar buraya denk geldim ve hemen sormak istiyorum. Çok rahatsızım bebeğim var emziriyorum ne yapacağımı bilmiyorum. Tecrübeli annelerden yardım istiyorum. Birkaç gündür üşüttüm sanırım evimiz çok soğuk havaların soğuması ile ben de grip oldum. Emzirdiğim için ilaç almadım ama doktora da gitmedim. Acaba emziren anneler grip için ilaç alabilir mi? Bebeğe zararı dokunur mu? Siz ne dersiniz çok burnun akıyor gözlerim sulanıyor ve her yerim ağrıyor geçmicek gibi sanki ya.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Öncelikle çok geçmiş olsun. Emziren annelerin grip olduğunda bebeğime de geçer mi tehlikesi aslında sütten yoktur. Sütten geçmez ama solunum yolu ile geçebilir. Bazı yanlış düşünceler var grip olduğumda emzirmeyi bırakmalı mıyım? Bu çok yanlış bir düşünce. Bebeğe sütten geçmiyor ki sizin nefesinizden geçiyor hastalık. Böyle bir dönemdeyiz ki hepimiz artık tuvalete kadar maske ile girerken bence bebeğinizi emzirirken maske takmayı ihmal etmeyin. Grip anneler ilaç kullanmasa daha iyi olur daha çok doğal yollardan hastalıktan kurtulmayı deneyin derim ben. Örneğin ilaç almak yerine daha çok sıvı tüketin özellikle suyu ılıtın içine limon sıkıp için direnciniz yerine gelsin. Bol c vitamini takviyesi yapın. Tavuk suyu çorbası bana çok iyi gelir mis gibi sıcacık limon sıkıp içebilirsiniz. Ya da kemik suyundan kendinize bir çorba yapabilirsiniz. Bu tedavi yöntemleri ile sütünüz de bebeğinize daha besleyici gelecektir.

Emziren annelere tavsiyelerin yer aldığı özellikle emzirme döneminde hurmanın sütü artırıp artırmadığına dair ilgili yazımız hemen aşağıdaki linkte.

 
Üst