Hamilelikte Sırt Ağrısı Yaşayanlar Dayanamıyorum

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Hamilelikte sırt ağrısı kadınlar kulubü hamilelikte sırt ağrısı çekenler hamilemiyim forum'da.​

Kızlar 10 haftalık hamileyim ama sırt ağrısından fenalardayım. Bu hep böyle mi geçecek. Hamileliğim boyunca sırt ağrısı beni mahveder. Hem belim hem sırtım çok kötüyüm inşallah geçicidir bu ağrılar. Tecrübeli anneler bana yardımcı olun fikir verin. Sırtımın ağrısından ayakta bile duramıyorum. Hamilelik belirtilerinde sırt ağrısı oluyor mu? Hormonlara mı bağlı bilemiyorum ama kilom da çok fazla yok neden bu kadar ağrı?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Sırt ağrısı hamilelik belirtilerinden olup hamileliğin başlarında rahmin gelişmesine büyümesine bağlı olarak hem de hormonların artmasına bağlı olarak çeşitli ağrılar yaşamanız doğal. Bunlardan biri de sırt bel ağrıları, baş ağrıları, kasık ağrıları gibi. Kimisinde başlarda bu belirtiler yoğun olarak yaşansa da gebeliğin ileriki dönemlerinde azalmakta hatta tamamen yok olabilmektedir. Ama kimi gebeliklerde de gebeliğin sonuna kadar bu tür ağrılar devam edebilmektedir. Yapmanız gereken şeyler; dinlenmek, kendinizi çok yormamak, eğer kilonuz varsa kilo almamaya özen gösterin, ayakta çok kalmamaya özen gösterin. Sırt ağrılarını azaltmak için yerden bir şey almak için eğilmek yerine dizlerinizin üzerine çömelerek alabilirsiniz, sıcak su torbası ile belinize sıcak uygulama yapabilirsiniz. Yatarken sırt üstü yerine yan tarafa doğru yatıp bacaklarınızın arasına yastık koyabilirsiniz. Benim de hamileliğimde yaptığım en rahat ettiğim hareket. Bu şekilde daha ağrısız ve rahat uyursunuz. Özellikle uzun süre aynı pozisyonda oturmayın bu da sırt bel ağrılarına neden olabilir.

Dedik ya hamilelikte hormonların yükselmesine bağlı olarak ağrılarınız artabilir. Karın ağrısı da bunlardan biri. Gebelikte karın ağrısı neden olur? Yazımızı ilgiyle okuyacağınızı düşünerek linki aşağı bırakıyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst