X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

5 6 7 8 9 Aylık gebelikte kanama nedenleri neden olur

5 Aylık Gebelikte kanama nedenleri 6 7 8 9 aylık gebelikte kanama yaşayanlar kadınlar kulübü kanama olur mu normal mi bu durum ?

5 Aylık Gebelikte kanama nedenleri 6 7 8 9 aylık gebelikte kanama yaşayanlar kadınlar kulübü kanama olur mu normal mi bu durum ?

Selamlar sevgili anne adayları. Şimdi sizlere hamilelikte olan kanamalarla ilgili bilgiler vereceğim. Hemen hemen bütün anne adaylarının hamileliklerinin birinci ayından itibaren gebeliğin 9. ayına kadar ara ara kanamalarının olduğunu biliyoruz. 4 Çocuk annesi olarak benim de dönem dönem bu hamileliklerimde kanamam olmuştu. Hemen aklına kanaması olanlarla ilgili acaba düşük mü yapıyorum sorusu geliyor. Sizlere daha önceden bu kanamalar ile ilgili bilgileri BURADAKİ LİNKTEN makale olarak sunmuştuk. Dilerseniz bu linkimizi inceleyerek konu hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

5 6 7 8 9 Aylık gebelikte kanama yaşayanlar kadınlar kulübü

Hamilelikte her kanama düşükle sonuçlanır mı ?

Her kanama tabiki düşük demek değildir başka sebeplere bakmaksızın böyle bir durumda iseniz kesinlikle hemen kendinizi rölantiye almalı, dinlenmeli, uzanmalı ve ayaklarınızı kesinlikle yukarıya kaldırarak sizi hamileliğiniz süresince muayene eden doktor ile bir görüşme yapmalısınız. Özellikle hafta sonuna denk gelen günlerde hele hele korona belasını da düşündüğümüzde hastanelere ya da doktorlara bu sıralarda ulaşmanın güç olduğunu biliyoruz. Böyle bir durumda hiç bir şey yapadan küçük kahverengi lekelenmeler bile olsa hemen dinlenmeli ve ağır hiç bir iş yapmalalısınız. Özellikle kanamaların artması durumunda hiç bir şekilde beklemeden doktorunuza gitmenizde büyük fayda bulunmaktadır. Zira doktorlar gebelikte kırmızı kanama yaşayanlar kanamalı durumları için önce " düşük tehlikesi " olarak görmektedirler. Gebelikte özellikle lekelenmelerin kan gelmesi ile birlikte kasık ağrılı olması durumunda da vakit kaybetmeden durumunuzu doktorunuzla görüşmeniz büyük önem taşımaktadır.

6 Aylık gebelikte hafif kanamam oldu 7 aylık gebelikte hafif kanamam oldu diyenler

Yukarıdaki dediklerimiz tüm hamileliğiniz boyunca geçerlidir. İsterseniz 1 aylık gebelik isterseniz 2 ve ya daha fazla ay gebe olmuş olun. Bu durum hiç bir şekilde değişmemektedir. Lekelenmenin azı ya da çoğu yoktur. Her türlü kanama hafif ya da kırmızı renk ya da pembe farketmiyor önemle üzerinde durulması gereken bir durumdur. Unutmayın bebeğinizi bu tür kanamalarda Allah korusun kaybedebilirsiniz lütfen ciddiye alınız.

Hamilelikte Kanama Nasıl Durdurulur Ne Zaman olur Kaç Gün sürer ?

Hamileliğiniz süresinde yaşayacağınız kanamaların düşük harici nedenleri de olabilir. Sizler düşük yapıyormuşsunuz gibi, bebeklerinizin sıkıntıda olduğunu düşünmeli ve bu olay ile karşılaştığınızda ayaklarınızı on on beş dakika yukarıda tutacak şekilde bir yastıktan destek almalı ve kesinlikle dinlenmelisiniz. Kendi başınıza hiç bir şekilde ilaç ya da bitkisel bir kür kullanmamalı, işi ehline, uzman doktorlara ve onların yazacağı reçetelerdeki ilaçlara bırakacaksınız. Sakın ola atadan dededen kalma saaçma yöntemlere uymayın, çevrenizde şunu yap diyenlere de ( ilaç ile ilgili diyorum ya da bitki ile bir kür vs ) kulak asmayın ve asla kullanmayın. Kanama bir kaç gün sürebilir ilk gün dahil olmak üzere vakit kaybetmeden hemen doktora gidiyorsunuz, gidemiyor iseniz arıyorsunuz bir şekilde irtibata geçiyorsunuz. Lütfen kızlar bu uyarılarımızı dikkate alınız. Tabiki kanamalı gebelik yaşayanlar mutlaka olacaktır. Bu tamamen doğal ama dikkate alınması gereken bir durumdur.

Ara kanamalar hastalık habercisimi ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Şimdi siz değerli kullanıcılarımızın bu hususta yorumlarını ve sorularını alabiliriz. Aklınıza takılan her türlü soruyu bizlere yönlendirebileceğiniz gibi, başınızdan geçen kanamalı gebelik, düşük ile sonuçlanan bir durum veya daha değişik yaşadığınız olayı bizlere anlatın. siz değerli kullanıcılarımızın sorularını ve yorumlarını almaktan memnuniyet duyacağımızı ifade etmek isteriz. Kanama ile alakalı bazı yazı başlıklarımız şu şekildedir dilerseniz incelemek için linklere tıklayarak konuya ulaşabilirsiniz.

SORU: PIHTILI KAN PARÇALI ADET KANAMASI YAŞAYANLAR

HAMİLELİKTE KANAMA NEDEN OLUR 

 

5 6 7 8 Aylık Gebelikte kanama nedenleri 6 7 8 9 aylık gebelikte kanama yaşayanlar kadınlar kulübü