X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Adet gecikmesi olmadan yapılan gebelik testi doğru sonuç verirmi?

Adet gecikmesi olmadan yapılan gebelik testi doğru sonuç verirmi? Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de

Adet gecikmesi olmadan yapılan gebelik testi doğru sonuç verirmi? Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de

Sayfamıza anne olmak isteyen ve korunmasız ilişki yaşan çiftler tarafından hemen hemen her gün bize yöneltilen sorulardan biridie adetime 8 gün var test yaptım negatif,adetime 3 gün var test yaptım negatif bunun yanında karnım şiş,belim ağrıyor ve yorgunlum var hamilemiyim? diye sorular gelmekte. Biliyoruz kızlar çok acelecisiniz hamile kalmak istiyorsunuz ya da hamile kalmaktan korkuyorsunuz. Sonucu hemen öğrenmek istiyorsunuz her şeyin farkındayız. Kadın olarak bu acelecilik bizlerin doğasında kanında var malesef hepimiz aynıyız :)

Adet gecikmesi olmadan yapılan gebelik testi kan testi hormon testi sonuç verir mi ?

Öncelikle belirtelimki en erken ve doğru gebelik sonucunu beklenen menste en az 3 günlük bir gecikme söz konusu olunca alabilirsiniz. Her ne adar hassas testlerde çıkar densede geç döllenme gibi durumlarda testin bozuk olduğu göz önüne alındığında net sonucu alamazsınız. Ayrıca belirtelim ki mens gecikmesi olmadan adete 1 hafta kala mide bulantısı baş dönmesi, yorgunluk gibi belirtileri olup acaba hamilemiyim diye düşüneneler gebelik belirtileri gebeliğin 4-5 ci haftasında başlar tamamiyle psikolojik olarak siz gebelik belirtisi yaşıyorsunuz.

Hamilemiyim İlk hafta gebelik belirtileri nelerdir

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebeliğin Erken Teşhisi Ancak unutmamalı ki, bazı enfeksiyon hastalıkları, kansızlık, iklim ve çevre, hatta meslek değişiklikleri, gebelik korkusu, ruhsal gerilim ve ruh hastalıkları da çoğu zaman adet kanamasının gecikmesine neden olabilir.Özetle; Beklenen mens öncesi test yapılmasını tavsiye etmiyoruz . En az 3 günlük bir gecikme söz konusu olduğunda kesin sonuç için HCG testi yapılmasını öneriyoruz.

Kan testi biraz daha net sonuç verecektir. Yıllardan beridir yaptığımız araştırmada, kullanıcılarımız tarafından bizlere gelen yorumlarda görünüyor ki; adete bir iki gün kala eğer hamilelik var ise BETA HCG KAN testinden sonuç alınabiliyor. Net sonuçlar için her zaman adetin geçmesini beklemek daha mantıklı ama biliyoruz beklemeyeceksiniz :)

Beta hcg testi yaptırırken nelere dikkat etmem gerekiyor. Hangi sonuç ne anlama geliyor  diye merak edenleriniz için anlattığımız konunun linkini hemen aşağıdan palaşıyoruz Resme tıklayarak ta dilerseniz bu konumuza ulaşabilirsiniz kızlar.

Beta HCG testi örneği

Haberi Okumak için Tıklayın

Sonuç olarak hormon testi adet olmadan yapılır mı sorusuna cevabımız yukarıdan da anlaşılacağı gibi evet yapılabilir olacaktır. Gebelik testi adet olmadan yapılır mı sorunuzun da vecabı tebiki evettir ama unutmayın yanılmamak için hamilelik testlerini doğru yapmanız gerekiyor. Doğru bir hamilelik testi için yapmanız gerekenleri yazdık inceleyin lütfen. Aşağıdan hamilelik testleri ile ilgili merak edilenleri sizlere veriyoruz inceleyin. Sorularınız olur ise lütfen çekinmeden bizlere ulaşın.

Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır ? >> tıklayın

Evde Gebelik Testi Nasıl Yapılır >> tıklayın

Gebelik testi negatif çıktı yinede hamilemiyim >> tıklayın