X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Çoğul gebeliklerin komplikasyonları

Birden fazla bebeğe hamile olmak heyecan vericidir ve çoğu çift için mutlu bir olaydır. Bununla birlikte, çoğul gebelik komplikasyonlar için risk oluşturmaktadır. Birden fazla gebelikle uğraşmak, aynı anda birkaç bebek sahibi olmanın ekonomik, duygusal ve ebeveynlik zorluklarından daha fazlasını gerektirir.

Birden fazla bebeğe hamile olmak heyecan vericidir ve çoğu çift için mutlu bir olaydır. Bununla birlikte, çoğul gebelik komplikasyonlar için risk oluşturmaktadır. Birden fazla gebelikle uğraşmak, aynı anda birkaç bebek sahibi olmanın ekonomik, duygusal ve ebeveynlik zorluklarından daha fazlasını gerektirir.

 

Birden fazla cenin taşımak ve aynı anda birden fazla bebek doğurmak ile ilgili ciddi tıbbi riskler ve komplikasyonlar vardır.Çoğul gebelik yüksek riskli kabul edilir; Erken teşhis, uzmanlaşmış, kapsamlı klinik yönetim ve izleme ve olası komplikasyonların farkında olmayı gerektirir.Çoğul gebelikte, fetal gereksinimler orantılı olarak daha fazladır ve ana kan hacmi, tekil gebelikten yaklaşık 500 mL daha fazladır. Prenatal doğum öncesi  tarama ve bakım komplikasyonları erken tespit etmek için kritiktir .Birden fazla gebeliği olan kadınlara yaklaşık 11 hafta 0 gün ila 13 hafta 6 gün arasında bir ilk trimester ultrason taraması yapılmalıdır.

Hipertansiyon

 

Birden fazla fetusa sahip olan kadınlar da  yüksek tansiyon riski iki kat daha fazla bulunmaktadır. Bu durum genellikle daha erken gelişir ve bir bebeğin hamileliğinden daha şiddlidir. Aynı zamanda plasental abruption (plasentanın erken dekolmanı) şansını da artırabilir.

Anemi

Birden fazla gebelikte anemi, tek bir doğumda olduğu gibi iki katından fazladır.

Kusmalar

Sabah bulantısı  Çoğul gebeliklerde yaygındır ve aşırı bulantı ve kusma ile karakterizedir.

Gestasyonel diyabet

Bu tip şeker hastalığı, plasenta tarafından üretilen hormonların bir sonucu olarak gebelik sırasında ilk kez gelişir. Durum genellikle doğumdan sonra azalır.30 yaşın üzerindeki kadınlarda sık görülür.

Demir ve folik asit eksikliği anemileri 

Genellikle anemiyi önlemek için kadınların günde 60-80 mg demir ve 1 mg folik asit takviyesi alması önerilir. Ayrıca yüksek proteinli bir diyet önerilir.

Aşırı miktarda amniyotik sıvısı

Fetüsü tutan kese içerisinde bulunan sıvı, çoklu gebelik yaşayan kadınların yaklaşık% 5 - 8 inde görülür.Amniyotik sıvı anormallikleri, özellikle plasentayı paylaşan ikizlerde çoğul gebeliklerde daha sıktır.

Vajinal ve uterin kanama 

Bu koşul, doğumdan önce ağır veya kontrol edilemeyen kanama ile karakterizedir.

Düşük

Çoklu gebeliklerde daha olasıdır. Kanama eşlik edebilir veya olmayabilir. Daha sonraki trimesterlerde de gebelik kaybı riski artar.

Kordon dolanması

Amniyotik kese paylaşan ikizler de  kordon dolanması. Bu vakalarda, fetüslerin çoğunlukla üçüncü trimesterde izlenmesi gerekli olabilir.

İkizden ikize transfüzyon sendromu (TTTS)

İkizden ikize transfüzyon sendromu (TTTS), plasentayı paylaşan  ikizleri etkileyebilir.İkizleriniz bir plasenta paylaşıyorsa, TTTS'nin erken belirtilerini bulmak için düzenli ultrason taramalarına sahip olmanız gerekir. Taramalar, 16-24 hafta ve sonrasında her iki ila üç haftada bir gerçekleşecektir.

Sezaryen doğum

Anormal fetal pozisyonlar sezaryen doğum şansını artırır.