X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Evde yapılan gebelik testi yanlış sonuç verirmi?

Evde yapılan gebelik testi yanlış sonuç verirmi? Gebelik testi doğru nasıl yapılır ?

Evde yapılan gebelik testi yanlış sonuç verirmi? Gebelik testi doğru nasıl yapılır ?

Bir çok hanım tarafından sayfamıza evde yapılan hazır testlerin kesinirliği hakkında.Gebe olduğundan şüphelenen ve adet gecikmesi yaşayan pekçok kadın eczaneden kolayca temin ettiği gebelik testi ile hamile olup olmadığını öğrenmeye çalışır.Aslında gebelik varlığında ilk önce kanda gebelik testi pozitifleşmektedir.Kanda yeterli bir düzeye ulaştıktan sonra idrarda atılmaya başlar.Bu yüzden kesin sonuç için kanda HCG testi yapılmasını öneriyoruz.

Hazır çubuk testler hatalı sonuçlar verebiliyor. Kullanılan ilaçlar( Kısırlık tedavilerinde kullanılan hcg yumurta çatlatma iğneleri de gebeliğin yanlış bir şekilde pozitif çıkmasına neden olabilir) yada son kullanım tarihinin geçmesi test bozuk olduğunda..Her gebelik testinin kendine ait özellikleri olabilir. Bu nedenle eczaneden test aldığınızda kullanma talimatını mutlaka okuyunuz.

Adet gecikmesi olmadan yapılan gebelik testi doğru sonuç verirmi?

Haberi Okumak için Tıklayın

Adet gecikmesinin takip eden 1-2 günde yapılan test negatif çıktığında mutlaka 1 hafta sonra test yeniden yapılmalıdır.Gebelik testinin sonucu okunurken testin kullanma kılavuzunda belirtilen zaman süresince beklenmelidir. Bazı durumlarda test negatif olmasına rağmen bir süre daha beklendiğinde hafif bir çizgi ortaya çıkabilir.

Bu şüpheli sonucu belirtir. Özetle toparlarsak; En akılcı ve ekonomik yaklaşım adet kanamasını beklemek eğer gecikme olursa test yapmaktır.Her türlü adet gecikmesi mutlaka değerlendirilmesi gereken önemli bir sağlık sorunudur. Testin negatif çıkması durumunda eğer adet kanamanız hala daha başlamadıysa mutlaka jinekoloğunuzla görüşmelisiniz.

Hamilemiyim İlk hafta gebelik belirtileri nelerdir

Haberi Okumak için Tıklayın

Hamilelik testlerinin nasıl yapılacağı ile ilgili yukarıdaki görsellere tıklayarak gidebileceğiniz bazı konularımızı sizlere verdik ama aşağıda yer alan konu linklerimizi de incelemek isteyebilirsiniz değerli misafirlerimiz. Bizlere yaptığınız ya da yapacağınız her türlü testin sonucunu da gönderebilir, kafanızda yer alan soruları soru cevap bölümünden iletebilirsini. Uzmanlarımızın sizlere en kısa sürede doğru yanıtlar ile dönüş yapacağınızdan şüpeniz olmasın.

Gebelik testi ne zaman yapılır ?>< tıkla

Evde Gebelik Testi Nasıl Yapılır >< tıkla

GEBELİK TESTİ SİLİK ÇIKTI HAMİLEMİYİM >< TIKLA