X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelik belirtisi olmadan hamilelik olur mu ?

 

 

Hamile kalmak isteyen kadınların merak ettiği sorulardan biri belirti olmadan hamile kalmanın mümün olup olmadığı. Adetim geçti ama hiç bir belirti yaşamıyorum hamile olabilirmiyim , korunmasız ilişkiye girdim adetime 2 gün var ama hiç gebelik belirtim yok hamile kalmış olabilirmiyim, gebelik tetsim pozitif çıktı ama hiç bir belirtim yok bu durum normal mi ? Bu soruları sıklıkla sayfamıza alıyoruz ve bu yazımızda bu soruların yanıtlarını kısaca vermeye çalışacağız.

Gebeliğin oluşabilmesi için biliyorsunuz bir sperme ve yumurtaya ihtiyaç vardır. Sperm ve yumurta buluştuktan döllendikten sonra , döllenen yumurta kendini rahima bağlar. Bu bağlamda küçük çaplı bir lekelenme oluşur. Bu lekelenme halk arasında yerleşme kanaması olarak bilinmektedir. Döllenen yumurta implante olduktan sonra hcg hormonu salınmaya başlar. Hormon salındıktan sonra gebelik testi hormonu tespit eder ve gebelik saptanır.

Gebelik belirtileri hcg hormonunun salınmasından sonra başlar. Bazı kadınlar gebeliğin 4. haftasından itibaren belirtileri yaşar. İlk gebelik belirtisi yerleşme kanamasıdır. Her kadın bu deneyimi yaşamayabilir. Adet gecikmesinden bir kaç gün önce gerçekleşir bazende adet gecikmesinden sonra. İkinci ve kuvvetli gebelik bulgusu adette olan gecikmedir. Tabi her adet gecikmesinin gebelik kaynaklı olmadığınıda belirtelim. Bir çok koşul adet döneminizin gecikmesine neden olacağını bilmeniz gerekiyor. Hormonal problemler,rahim kaynaklı sorunlar,kullanılan ilaçlar, stres, yaşam şekliniz vs. Adet gecikmesinin gebelik dışı belirtileridir. Gebelik şüpheniz varsa ve adetiniz geciktiyse gebelik tetsi yaparak durumunuz hakkında net bilgi edinebilirsiniz.

 

Gebeliğin diğer belirtileri, baş dönmesi,uykusuzluk,kokuya karşı hassasiyet,sık idrara çıkma,mide bulantısı, kusma, gögüslerde hassasiyet , ağızda pas tadı,ruh halinde değişimler dir. Tabi bu belirtiler psikolojikte olabiliyor. Yalancı gebelik yaşayan kadınlar tıpkı bu gebelik belirtilerini yaşayabilir. Yada bir takım sağlık koşulları bu belirtilere neden olabilir. Bu nedenle belirtilerden yola çıkarak gebeliğin teşhisini yapmak doğru olmayacaktır. Gebelik şüphesinde yapılması gereken gebelik testi olmalıdır. Gebe kadınların çoğu adet gecikmesi dışında hiç bir belirti yaşamayabilir, bu 9 aylık süreci çok rahat geçirebilir. Bazıları ise can sıkıcı septomlar yaşabilir. Yani gebelikte belirtilerde olabilir, belirti olmayabilirde. Her iki durumda normaldir. Endişelenecek bir durum yoktur.

 

Gebe olup olmadığınızı bir gebelik tetsi yaparak öğrendikten sonra gebelik sürecinin nasıl ilerlediği konusunda bilgi edinmek için bir kadın doğum uzmanına görünün. Yapılacak muayene ve tetkitler gebeliğinizin seyri hakkında bilgi verecektir. Hamileyim ama gebelik belirtileri yaşamıyorum başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altından paylaşabilir, sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz.

Adet belirtisi yok hamilemiyim ?

Adet belirtisi olmadan hamilelik olmaz arkadaşlarım daha ayrıntılı belirtileri incelemeniz için sizleri aşağıda bulunan konumuzu okumaya davet ediyoruz lütfen inceleyiniz.

Hamilemiyim İlk hafta gebelik belirtileri nelerdir

Haberi Okumak için Tıklayın