X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamile Kalmak İstiyorum Ama Kalamıyorum Neler Yapmam Gerekiyor ?

Çocuk sahibi olmak hayatın en büyük zevklerinden biri olabilir, ancak bazı çiftler gebe kalmayı zorlaştırır. Neyse ki, çoğu çift yaklaşık yüzde 85 i korunmasız cinsel ilişki ile evliliğin ilk yılında hamile kalabilmektedir. Yüzde 7 lik kısım , ikinci yıl içinde doğal olarak gebe kalabilmektedir.

Çocuk sahibi olmak hayatın en büyük zevklerinden biri olabilir, ancak bazı çiftler gebe kalmayı zorlaştırır. Neyse ki, çoğu çift yaklaşık yüzde 85 i korunmasız cinsel ilişki ile evliliğin ilk yılında hamile kalabilmektedir. Yüzde 7 lik kısım , ikinci yıl içinde doğal olarak gebe kalabilmektedir.

 

 

Tıbbi olarak, bir çift korunmasız cinsel ilişkiye girdikten sonra bir yıl içinde hamile kalamazlarsa infertil olarak kabul edilir . Kısırlığın olası nedenleri şunlardır:

Kadın partner 35 yaşın üzerindedir

Kadın partnerin menstüral döngüleri düzensiz veya seyrektir

Eşlerden birinin cinsel yolla bulaşan bir hastalığı vardır.

Kadın partner pelvik enfeksiyonlardan muzdariptir

Kadın partner de endometriyal veya rahim fibroid büyümeleri ile teşhis edilmiştir

 

Erkğe düşük sperm sayısı, düşük motilite veya anormal şekilli sperma teşhisi konmuştur. İki partner yaygın nedenlerinden için bir takım testlerden geçmelidir.Eğer bir kadın 40 yaşın üzerindeyse ve hamile kalmaya çalışıyorsa, doktoru veya doğurganlık uzmanı, gebe kalma şansını arttırmak için hemen testler yapabilir.

Kadın Kısırlık  Nedenleri

Endometriozis

Uterin fibroidler

Tubal blokajlar veya bozukluklareri

Anormal ovülasyon

Prematüre yumurtalık yetmezliği

Menopoz

Polikistik over sendromu

Tiroid sorunları

İlaçlar

Sağlıkısz yaşam tarzı

 

Erkek Kısırlık Nedenleri

Erkekler ayrıca gebe kalmayı zorlaştıran durumlardan da muzdarip olabilirler. Aslında, erkek faktörü infertilitesi gebe kalmada zorluk çeken çiftlerin yarısını etkiler. Tipik olarak, erkek doğurganlığı sorunları düşük motilite (hareket hızı ve etkinliği), morfoloji (şekil) veya konsantrasyon (genel sayı) ile sperm gelir.

İnsan üremesi karmaşık ve hassas bir süreçtir. Hem erkek hem de kadında infertilite için birçok potansiyel sebep vardır. İnfertilitenin kökenini anlamak, tedavinin en önemli kısımlarından biridir.

Kadın partner yumurtalıklarından birinden olgun bir yumurta çıkarır. Bir kadın hamile kalmazsa, adet sırasında bu yumurtayı atar.Semen vajinaya boşaldığında, sperm yumurtayı döllemek için bir araya gelir.Döllenmiş bir yumurta, fallop tüplerinden rahme geçer.Bu döllenmiş yumurta rahime yerleşir, bu noktadan bir fetüse dönüşebilir.

Vakaların yaklaşık yüzde 15 inde, standart muayeneler ve testler yapıldıktan sonra bile bir fertilite uzmanı infertilite nedenini belirleyememektedir. Bununla birlikte, açıklanamayan infertilite ile mücadele eden çiftler için hala birçok tedavi seçeneği mevcuttur.Birçok faktör infertilite şansınızı artırabilir veya gebe kalma yeteneğini bozan mevcut bir durumu kötüleştirebilir. Genel olarak, aşırı alkol tüketen , sigara içen ve sağlıksız bir diyet tüketme sizi ve eşinizi daha çok erkek ve dişi faktör kısırlık sorunlarına yatkın hale getirebilir. Düzenli ilişkiye rağmen 1 yıla aşkın bir süredir gebe kalmıyorsanız bir kadın doğum uzmanına görünün.