X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamile Kalmanın Yolları Nasıl Hamile Kalacağım

HAMİLE KALMANIN YOLLARI HAMİLEMİYİM KADINLAR KULÜBÜ'nde sizlerle

HAMİLE KALMANIN YOLLARI HAMİLEMİYİM KADINLAR KULÜBÜ'nde sizlerle

Ülkemizde çocuk sahibi olamayan çiftlerin sayısı her gün biraz daha artıyor. Bunun nedeni ,çeveresel faktörler,yaşam koşulları,stres, beslenme,hormonal dengesizlikler oraak ortaya çıkmaktadır. Ne yapıyor isem hamile kalamıyorum diyenler için oluşturduğumuz bu içeriktet önemli bazı hususların altını çizerek sizlere bilgi vereceğiz.

Bir çok çift tarafından hamilemiyim.org sayfamıza hiç bir sorunumuz yok doktora gittik ama her türlü denemelerimize rağmen gebe kalamıyorum ne yapabilirim diye sorular  soruyor.Bizde nasıl hamile kalınır ,hamile kalmak için neler yapılmalı sizler için araştırdık.Hamile kalmanın yolları ve öneriler tüm detaylarıyla yazımızda.

Hamile Kalmanın Yolları Nelerdir

HAMİLE GEBE KALMANIN YOLLARI BU BİLGİLERDEN GEÇİYOR

Eğer yeni evliyseniz  ve nasıl hamile kalacağınızı bilemiyorsanız yazımızı dikkatlice okumanızı öneriyoruz.Her şeyden önce stresten uzak durun ve beslenme alışkanlığınızı düzene sokun. Stres gebe kalmaya engel teşkil eder. İlişkiye girdiğiniz dönemlere yani ovülasyon günlerinizi takip edin. Mutlaka her ay mens dönemlerinizi kaydedeceğiniz bir ajanda ayarlayın. Gebe kalma şansını arttırmak için düzenli bir cinsel yaşam ve haftada en az 2-3 ilişki olmalıdır. Daha seyrek olan ilişkilerde de elbette gebelik oluşabilir ama olasılık daha az olacaktır.  Bu şekildeki çiftlerin %70'i 6 ay içinde gebelik elde eder tabi gebeliğe engel bir durum yok ise. Hemen aşağıda yer alan konudan OVÜLASYON YUMURTLAMA GÜNÜ HESAPLAMA işlemi ile ne kadar sürede hamile kalacağınız en uygun günlerin olacağını bilebilirsiniz. Sıkıntı yaşıyor iseni lütfen girdiğiniz konulardan bizlere yorum ile ulaşın.

Yumurtlama ovülasyon dönemi hesaplama

Haberi Okumak için Tıklayın

Bu arada; ilişki sırasında kayganlaştırıcı olarak tükürük veya diğer krem vs. gibi maddelerin kullanılması spermlere zarar vererek hamileliği zorlaştırabilir. Halk arasında misyoner pozisyonu olarak isimlendirilen pozisyonun hamile kalabilmek için en iyi pozisyon olduğu  söylensede sağlıklı bir üreme yapısına çift olarak sahipseniz her türlü pozisyonda gebe kalırsınız. Tabi bizim size tavsiyemiz sırt üstü pozisyon alın ve en az yarım saat uzanın. İlişki sonrası ayağa kalktığınızda spermler yer çekiminin etkisiyle geri akıcaktır panik yapmayın giden gitmiştir . Bebeğinizin olabilmesi adına ulaşması gereken spermcikler yumurtalarınıza ulaşmıştır. Bunların akması sizi hamile kalamam düşüncesine sokmasın. Kapalı bir alan tabiki dışarıya akacak. Sıkıntı yok normal bir durumdur bu.

Hamilemiyim İlk hafta gebelik belirtileri nelerdir

Haberi Okumak için Tıklayın

 

NE KADAR SÜRE GEBE KALAMAZSAM DOKTORA GİTMELİYİM ?

Eğer 1 yıl içinde çocuk sahibi olamazsanız mutlaka hekime görünün.  Çiftlerin %15 inde 1 yılın sonunda gebelik olmaz. Bu çiftlerin infertilite araştırılması açısından hekime müracaatı gerekir. Dileyen herkesin anne olması temennisiyle ,sağlıkı mutlu günler diliyoruz.

Hamile kalamayan kadınlar lütfen bizlere konularımız üzerinden değerli sorularınız ile ulaşın, ne yaptınız, adetiniz düzenli mi, ne kadar süredir çocuk istiyorsunuz, kaç yaşınızdasınız neler yaptınız bizlere hepsini yazın sizleri doğru şekilde yönlendirelim.

Çikolata Kisti İçin Soğan Kürü Kullananlar

Haberi Okumak için Tıklayın

HAMİLE KADINLAR KULÜBÜ