X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamilelik Belirtileri Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de Sizlerle

HAMİLELİK BELİRTİLERİ KADINLAR KULÜBÜ İlk Hafta Gebelik belirtileri ?

HAMİLELİK BELİRTİLERİ KADINLAR KULÜBÜ İlk Hafta Gebelik belirtileri ?

Bu sorular bebek özlemi çekenlerden sayfamıza sıklıkla yöneltilmekte. Bir çok makalemizde gebeliğin ilk belirtiler hakkın da bilgiler vermiştik. Bu makalemizde de gebelikte görülen belirtilere ilişkin detaylı bilgiler vereceğiz.

Sevgili hanımlar öncelikle şunu belirtelim ki belirtiler gebeliğin 4-5 . haftasın dan itibaren başlıyor. Gebeliğin kuvvetli ilk belirtisi adet gecikmesidir. Adete 1 hafta yada 10 gün kala gebelik belirtilerini hissetmeniz mümkün değil. Fakat önceki ay gebe kaldıysanız ve bunun farkına varamadıysanız belirtileri adete 1 hafta 10 gün kala yaşayabilirsiniz. Adet gecikmesi olmadan adete 1-2 gün kala yerleşme kanaması da görebilirsiniz . Bu da gebeliğin ilk belirtileri arasındadır. Yerleşme kanaması pedinizi doldurmayacak şekilde olan adet gibi yoğun olmayan küçük lekelenmedir.

hamilelik belirtileri kadınlar kulübü

Adet öncesi hamilelik belirtileri Kadınlar Kulübü Şu şekilde sıralanabilir:

  1. Adet döngünüzü takip edeceksiniz eğer adetlerinizde gecikme oldu ise,
  2.  Kasıklarda batma yanma ve ağrılar hissediyorsanız,
  3.  Göğüslerde ( memelerde ) hassasiyet şişme ve diken gibi batmalar var ise
  4.  Kokulara karşı artık daha hassassanız,
  5.  Hatta kokular yemekler midenizi bulandırıyor ise,
  6.  İştahtan kesildi iseniz ya da ani iştah artışı oldu ise
  7.  Halsizlik yorgunluk ve iş yapmama gibi sıkıntılarınız var ise,
  8.  Adet öncesi akıntılarınızda fazlalaşma oldu ise
  9.  Kahverengi akıntılarınız çoğaldı ise hamilelik belirtileri sizde var belki de hamile olabilirsiniz.

Eğer yerleşme kanamasından şüpheleniyorsanız değerli misafirlerimiz daha önceden biz bunun konusunu çok detaylı şekilde nasıl anlayacağınızı yazmıştık hemen aşağıda yer alan konu sizin işinizi fazlasıyla görecek, kafanızdaki soru işaretlerini de kaldıracaktır diye düşünüyorum.

SORU: Hamilelikte Yerleşme kanaması nasıl olur nasıl anlaşılır

Haberi Okumak için Tıklayın

 

 

Tüm gebelik belirtilerini yaşıyorum hamilemiyim ?

Bize gelen bu ve benzeri sorulara genelde temkinli yaklaşarak doğru bilgilendirme yapmaya çalışıyoruz ve sürekli olarak yineliyoruz. Belirtilerden yola çıkarak gebelik teşhisi yapmak yanlış ve yanıltıcı olur. Çünkü belirtiler pskilolojik olabiliyor, adet öncesi septomlara benzeyebiliyor. Başka tıbbi koşullarda bu belirtilere neden olabiliyor. Bu nedenle gebe olup olmadığınızı ancak test yaparak öğrenebileceğinizi vurgulayalım. Şayet adetinizde gecikme varsa yada adetinize 1-2 gün kaldıysa ve gebelik şüpheniz varsa gebelik  testi yapabilirsiniz. İki tür gebelik testi vardır. Biri idrardan diğeri kandan bakılan. Erken gebelikte idrardan yapılan testler doğru sonuç vermeyebilir. Yani gebelik septomlarınız olmasına rağmen gecikme olmadan test yaparsanız negatif  sonuç alabilirsiniz. Fakat HCG testi ile gebelik erken tespit edilebilir ve bu testin yanılma payıda yoktur.

Acaba Hamilemiyim Nasıl Anlarım ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Adet gecikmesin den sonra gebeliğin diğer belirtileri ; gögüslerde şişme,hassasiyet,gögüslerde damarlaşma, gögüs ucunda koyulaşma,kasıklarda ağrı batma, yerleşme lekelenmesi,mide bulantısı, kusma, bel ağrısı, baş ağrısı, baş dönmesi ,aşerme , ağızda metalik tat,duygusal dalgalanmalar,vajinal akıntı vs olmaktadır. Adetinizde gecikme varsa ve bu belirtileri yaşıyorsanız gebelik testi yapın. Pozitif bir test sonucu sonrası durumu teyit etmek için hekim kontrolün de olun.

Sevgili takipçilerimiz gebeliğin olası ilk belirtileri ile ilgili kısaca bilgi vermeye çalıştık. Daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız , aşağıda yer alan linklerimizi de incelemenizi öneriyoruz. Bu arada kafanıza takılan sorular var ise bizlere bu başlık altın dan sorabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.

SORU: Kimyasal boş gebelik nedir nasıl anlaşılır ?

Haberi Okumak için Tıklayın