X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

İmplantasyon Yerleşme Kanaması Adet Kanaması Gibimidir?

İmplantasyon Yerleşme Kanaması Adet Kanaması Gibimidir? Yermeşme kanaması nasıl olur implantasyon kanamasının rengi nasıldır tüm merak edilenleri sizler için yazdık.

İmplantasyon Yerleşme Kanaması Adet Kanaması Gibimidir?

Birçok kadın implantasyon kanamasını duymamış ve bunun yerine hafif bir döneme ait bir işaret veya eski kan kaybı olarak yorumlamıştır. Çoğu kadın adete bir kaç gün kala yada adet gecikmesinden sonra lekelenme yaşar. Bu bazen implantasyon kanaması olabilmektedir. Yalnız dikkat edilmesi gereken husus her lekelemenin gebelik kaynaklı olmamasıdır. Rahimde kist, miyom yara yada hormonal bir bozuklukta lekelenme yaşayabilirsiniz. Bu durumu implantasyon kanmasın dan ayırmanız mümkün . İmplantasyon kanaması yoğun olmaz ve sürekli gerçekleşmez. Bir kaç damladan ibarettir bir pedi kirletmez.

Yerleşme Kanaması mı Hamilemiyim sizce

Haberi Okumak için Tıklayın

Yerleşme Kanamasının rengi nasıl olur ?

Gebelikte görülen kanama ve lekelenmeler istenmeyen bir durumdur. Bu sağlıksız bir gebeliğin işareti olabilir.Hamileyken vajinal kanamanız varsa mutlaka doktorunuza bildirin. Ağrı ile kanama, ektopik hamilelik belirtisi olabilir. Bu düşükten daha az yaygındır ancak ciddi ve acil tıbbi bakım gerektirir. Geciken dönemden sonra kanamanın en yaygın nedeni düşüktür. Düşük, 24. haftaya kadar herhangi bir zamanda gebeliğin kaybedilmesi demektir. Kanama miktarı, düşük riski ile orantılıdır, kanamayı ne kadar fazla olursa, düşük riski o kadar yüksek olurŞayet gebeyseniz kanama veya lekelenme gördüğünüz an hemen hekime görünün.

SORU : Yerleşme kanamasını nasıl anlarız ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Doğal olarak çoğu çift, erken gebelikte kanamanın uzun vadeli etkileri konusunda endişe edecektir. Maalesef gebeliğin normal devam edeceğine dair herhangi bir güvence olamaz. Bununla birlikte, ultrason ve hormonal düzeyler gebeliğin potansiyel sonuçlarının oldukça güvenilir bir resmini sağlayabilir.

Hamile kalmak için kadının yumurtasına erkeğin spermine ihtiyaç vardır. Sperm ve yumurta buluştuktan sonra döllenme gerçekleşir. Döllenmeden sonra embriyo yerleşecek yer arar ve uygun bir yere kendini gömmeye çalışır. Yani implante eder. Bu yerleşme esnasın da küçük bir kanama meydana gelir. Bu kanama yoğun değildir. Bir kaç damla olan lekelenmedir. Bu lekelenme 1-4 gün sürebilir. Çoğunlukla pembemsi ve sulu görünümdedir, ancak daha parlak bir kırmızı renk de olabilir. Aynı zamanda , implantasyon kanaması sırasında hafif kramplar olabilir. Hamilelik teyit edilmeden önce bile bir implantasyon kanaması oluşur.

Bir implantasyon kanaması kötü bir şey değildir. Döllenme gerçekleştiği ve gebelik yönünde bir işaret olabilir. Şayet döneminizde gecikme varsa yada döneminize 1-2 gün kaldıysa ve küçük çaplı lekelenmeler yaşıyorsanız mutlaka kanda gebelik testi yapın. Gebelik testiniz pozitif sonuç verirse bir kadın doğum uzmanına görünüp muayene olun. Hekim HCG + usg ile gebeliğinizi teyit edicektir.

SORU: Hamilelikte Yerleşme kanaması nasıl olur nasıl anlaşılır

Haberi Okumak için Tıklayın