X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı

Tüplerini Bağlatan Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de bilmeniz gerekenler Tüplerini bağlatan kadır bir kez daha bebek istediğinde hamile kalabilir mi ? Tüplerinizi bağlatmayı düşünüyor iseniz bir kez daha düşünün işte merak edilen tüm soruları sizler için bir araya getirdik.

Tüplerini Bağlatan Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de bilmeniz gerekenler

Yeterli sayıda çocuk sahibi olduklarına karar veren çiftlerin tercih ettiği etkili bir doğum kontrol yöntemidir tüp ligasyonu yani tüpleri bağlama.Bu yöntemle gebelik en etkili şekilde engelleniyor ve bir daha gerçekleşmiyor.Tüp bağlatma yöntemini uygulamakta kararsız kalan hanımların bu konuda bazı endişeleri var. Tüp bağlatma ameliyatının zararı varmı,tüp bağlatma ameliyatı sonrası gebelik gerçekleşirmi gibi soruları sayfamıza sık yönelitiyorlar.Biz de tüp bağlatma hakkında araştırma yaparak sizlere faydalı olacağını düşündüğümüz bu yazıyı hazırladık. Tüp bağlatma ameliyatı hakkında tüm detayları yazımızda bulabilir,konuyla ilgili sorularınızı bu başlık altından yönlendirebilirsiniz. Tüplerini bağlatan kadınların şikayetlerini kadınlar kulübünde yorum olarak görmek isteriz değerleri yorumlarınızı lütfen bizlere iletiniz.

TÜP BAĞLATMA AMELİYATI İYİLEŞME SÜRECİ HAKKINDA BİLGİLER

Doğum kontrol yöntemlerinden biridir tüp bağlatma. Bu işlemi ilerde çocuk sahibi olmayı düşünmeyen bayanlar tercih etmektedir. Doğum kontrol yöntemi olarak çok başarılı bir işlemdir.Tüplerini bağlattıktan sonra pişmanlık duyup tekrar çocuk sahibi olmak isterseniz ,tüp bebek gibi yapay yollarla hamile kalabilirsiniz. Tüp bağlatma işleminin herhangi bir yan etkisi zararı yoktur. Tüplerimi bağlatırsam menepozamı girerim diye soran hanımlar  tüp bağlatma kadınlık hormonları ile ilgili bir işlem değildir.İşlem sonrası düzenli olarak normal mensinizi olursunuz.Tüp bağlatma işlemi mensimi düzensizleştirimi diye merak eden hanımlar ,ameliyat öncesi mensiniz nasılsa  ameliyat sonrasıda  mensiniz aynı düzende devam eder.

tuplerini bağlatan kadın hamile kalabilirmi

TÜPLERİNİ BAĞLATAN KADIN HAMİLE KALIR MI ADET GÖRÜR MÜ ?

Tüp bağlatma işlemi sonrası hamile kalır mıyım  sorusuna cevabımız  nadirde olsa gebelik oluşabilmektedir. Her doğum kontrol yöntemi gibi bu yöntemde %100 koruma sağlamaz. Mensinizde gecikme söz konusu olursa mutlaka test yapmanızı öneriyoruz. Yalnız fazla panik yapmayın bu yöntem en güçlü doğum kontrol yöntemidir gebelik nadiren oluşur. Gelen sorulardan birisi de adet görür müyüm diyorsunuz bilginiz olsun kızlar, Tüplerinizi bağlatsanız bile sizler adet göreceksiniz bilginiz olsun.

Tüp bağlatma ameliyatı nın bir yan etkisi zararı yoktur ama diğer ameliyatlar gibi riski vardır.Anesteziye bağlı  naidr risklerdir.Bu ameliyat karından ve göbekten girilen kamera yardımıyla yapılan bir işlemdir.Ameliyat  sonrası iyleşme kolay olur hasta 1 gün içinde taburcu edilir.Tüp bağlatma işlemini sezeryan ameliyatı olurkende yaptırabilirsiniz.Her iki işlemde de  koruma  etkinliği yüksektir. Bu ameliyatta spermi yumurtaya ulaştıran tüpler dışarıdan tıkanır ve gebelik engellenir.Artık çocuk sahibi olmayı düşünmüyorsanız bu yöntemi rahatlıkla tercih edebilirsiniz.Tüp bağlatma işlemi sonrası pişman olup ,çocuk sahibi olmak için tüplerinizi açtırmak isterseniz bunun fayda sağlama oranının düşük olduğunu belirtelim. Tüpleri açma ameliyatından sonra gebelik başarısı en fazla %50 olmaktadır. Tüplerin tekrar açılması  sonrasında dış gebelik oluşma riski olduğunuda belirtelim. İşlem öncesi iyi düşünüp ,emin olduktan sonra karar verin.Bu yöntemin  geri dönüş olasılığının düşük olması en önemli dezavantajıdır.Tek çocuğunuz olsa bile,imzanız karşılığında tüpler bağlanabilir, yasal olarak bir sakınca yoktur.

Hamilemiyim İlk hafta gebelik belirtileri nelerdir

Haberi Okumak için Tıklayın

Tüplerini bağlatan kadın hamile kalabilir mi hamile kalır mı ?

Sonuç olarak tüpleri bağlatma olayı kesinlikle ve kesinlikle tüm dünyada en etkili doğum kontrol yöntemi olarak bilinmekte ve uygulanmaktadır. Bu yönteme kesinlikle güvenebilirsiniz.

Yumurtalarınız ve spermler kadınlarda bulunan bu tüplerin içerisinde birleşme yaparak döllenirler. Bu da bebeğinizin olması için olmaz ise olmazlardandır. Dokuların kendilerini tekrar yenilemesi ve tüp oluşması durumu nadiren de olsa oluyor yani yüzde yüz hamile kalamazsınız diye bir şey yoktur. Yani tüpleriniz bağlı olsa bile siz hamile kalabilirsiniz ama bu oran çok çok düşüktür.