X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Evde zeytin nasıl yapılır nasıl tatlandırılır yazdık

Evde zeytin nasıl yapılır nasıl saklanır nasıl tuzdan arındırılıp tatlandırılır muhafaza edilir salamura zeytin yapmanın inceliklerini bu yazımda sizler ile paylaşıyorum hanımlar.

EVDE ZEYTİN NASIL YAPILIR SAKLANIR TATLANDIRILIR ?

Kahvaltı sofralarının temel gıdasıdır zeytin. Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde verimli olarak yetiştirilmektedir. Bir çok sayısız faydası vardır zeytinin. Zeytinin Faydaları nelerdir : Sindirimden,kansere,cilt sorunlarından obeziteye kadar  her derde devadır. Kuranı kerim  bile  yüce Allah zeytinin esrarına yemin ettiği mübarek bir besindir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)  Zeytinyağını ekmeğe katık ediniz ve onunla yağlanınız. Zirâ o, mübârek bir ağaçtandır. buyurdular. Zeytinyağı fakirlerin tedâvi oldukları bir ilaçtır diye de söylenmiştir.

Evde peynir nasıl yapılır?

Haberi Okumak için Tıklayın

Yukarda zeytinin  daha anlatamadığımız faydalarından sadece bir kaçına değindik. Şimdi bir çoğumuzun marketlerden tedarik ettiği zeytinin evde yapılışı hakkında bilgiler vereceğim. Şu an pazarlarda  dallarından yeni toplanmış zeytinler tezgahları süslüyor. Yani zeytin yapmanın tam zamanı diyebiliriz. Yapılışı oldukça kolay olan zeytin için kolları sıvayın hanımlar. Tariflerimiz sele zeytini, salamura zeytin ,yeşil zeytin ve çizme yeşil zeytin yapılışlarını içeriyor. Hepsinden de yaparak kahvaltı sofralarınızda farklı lezzetler tadabilirsiniz.

Evde doğal yollarla diş beyazlatma yöntemi

Haberi Okumak için Tıklayın

Evde Sele Zeytini Nasıl Kurulur ?

Leğenin içine tahta bir yükselti koyup çuvalı tahtanın üzerine yerleştiriyoruz. Bundaki amaç çuvalın akan zeytin suyundan uzaklaştırılması, temasın engellenmesi. Toplanan ve ya alınan zeytinleri çuvala yahut seleye biraz zeytin biraz kayatuzu olacak biçimde sırayla yerleştiriyoruz. 3-4 gün hiç dokunmadan bekliyoruz. Sonra hergün çuvalı değiştiriyoruz ki zeytinler iyice karışsın .Leğendeki acı suyu da döküyoruz. Acı suyu akıp tuzla pişmesi tamamlanınca ki bu yaklaşık 15-20 gün sürebilir ve zeytinler büzüşür , tadına bakıp kavanozlara koyun. Salamura zeytin bunun gibi uzun süre dayanmayacağını da unutmayın.

EVDE KIRMA YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR ?

  • Zeytinleri yıkayın ,taş ve ya çekiçle sert bir zeminde vurarak yarılmalarını sağlayın ,cam kavanoza kırdığınız zeytinleri yerleştirin, bol tuzlu su hazırlayıp zeytinlerin üzerine dökün,
  • En üstteki zeytinler açıkta kalmasın diye biraz zeytinyağı ek edin, serin bir yerde saklayın,
  • Bir hafta-10 gün sonra küçük bir kavanoza zeytinden alıp her gün bir kaç kez suyunu değiştirin, bir kaç gün sonra tadına bakın,yenilebilecek tatlılığa gelince yiyeceğiniz miktarın suyunu süzerek servis tabağına alıp tüketebilirsiniz.

Bu şekilde azar azar tatlandırmak zeytinin çok suda bekleyip çok yumuşamasını engelliyor.

Evde Siyah Zeytin Salamurası Nasıl Yapılıyor ?

1 kg siyah zeytin

40-50 gr kaya tuzu ( pirinç tanesi ile toz şeker tanesi arası irilikte olması makbul)

50 mt. çiçek yağı

1 çorba kaşığı sirke

  • Evde salamura siyah zeytin yapmak için önce zeytinleri yıkayıp süzelim.
  • Pet veya cam kavanozların içine çok fazla miktarda yapacaksanız plastik bidon da kullanabilirsiniz zeytinleri dolduralım.
  • Üzerine kaya tuzunu  çiçek yağını ve sirkeyi ekleyip kavanozun ağzını sıkıca kapatalım.
  • Günde bir defa yada gün çok fazla kavanozu yan yatırıp sallayalım yani yuvarlayalım. zaman arasında tuzlar zeytini delecek ve zeytin acı suyunu bırakacaktır.
  • Zeytinler bir aydan öncelikle olgunlaşmayacağı için en az bir ay bu işlemi tekrarlayalım.
  • Bir aydan sonra olgunlaşma başlayacağı için siz sevdiğiniz acılık oranına göre fasıla dizi tadarak olup olmadığına karar verirsiniz.

Gündelik tüketim için Salamura zeytini kullanacağımız süre daha küçük  bir kavanoza sığacak kadar zeytini çıkarıp yıkayıp süzüyoruz ve kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı ilave ederiz. Afiyet olsun

Evde yeşil zeytin  nasıl yapılır Videosunu İzleyiniz

https://www.youtube.com/watch?v=A7xnzJCeZhY