X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Mardin yöresi kaburga dolması Nasıl yapılır anlatıyoruz.

Yöresel lezzetlerimizi sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu günkü tarifimiz  Mardin yöresine ait kaburga dolması tarifini vereceğim. Kaburga dolması ustalık  gerektiren yapımı kolay olmayan harika bir lezzet .Yapılışı çok meşakkatli olsa da  inanın bu uğraşa değecek bir yemek.

Mardin Yöresi Kaburga Dolması Nasıl Yapılır ?

Mardin yöresine ait olan kaburga dolması güneydoğu mutfağının  olmazsa olmazı diyebilirim. Yapılışı zor olduğu için özel misafirlere sunum yapılan kaburga dolması Mardin'e tescil edilmiştir. Bazı yöreler farklı malzemeler kullanılsa da biz size orijinal tarifini vereceğiz. Kaburga Dolması  bir yaşındaki kuzunun sağ kaburgasından yapılır. Ustaların kendilerine has  maharetiyle iç malzeme hazırlanarak doldurulmak suretiyle pişirilir. Bu  harika lezzetin tadını alınca müptelası olacaksınız. Birazdan paylaşacağımız tarifimizdeki malzemeleri eksiksiz kullanın ve önerilerimizi dikkate alın.

Ev Yapımı Cevizli Şekerpare Tarifim Mutlaka Deneyin

Haberi Okumak için Tıklayın

Kaburga Dolması İçin Gerekli Malzemeler:

  • 2 kg kuzunun sağ kaburgası,
  • 250 gram kuşbaşı orta yağlı kuzu eti,
  • 100 gram badem içi 500 gram pilavlık pirinç,
  • 3 gram karabiber,
  • 5 gram yenibahar,
  • 20 gram tuz,
  • 1 demet maydanoz,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 50 gram sade yağ.

Badem Hazırlığı: Temizlenip yıkanan badem içi biraz suyla hafif haşlanır, kabukları soyulur.

Kaburganın Hazırlanması: Yaklaşık 2 kg kuzunun sağ kaburgası eti ile kaburgaları delinmeyecek biçimde hurç biçimine getirilir.

Etli kuru fasulye nasıl yapılır? Ev yapımı kuru fasülye tarifimi veriyorum

Haberi Okumak için Tıklayın

Pilav Hazırlığı: Pirinç bir kaba alınarak, ılık su ile ıslatılarak 15 dakika bekletilir.

iç malzeme: 250 gram kuşbaşı orta yağlı kuzu eti tencereye konularak 1 çay bardağı su ek edilerek yarım haşlanır, 1 çay bardağı sıvı yağ ve hazırlanmakta olan badem içi ek edilir, bademler sararıncaya kadar kavrulur, daha sonra ıslatılmış pirinç, karabiber, yenibahar, on gram tuz ve 1 bardak su ilave edilerek suyunu çekinceye kadar hafif pişirilir, pişimden sonra 10-15 dakika bekletilir, maydanoz ilave edilir.

Kaburganın Doldurulması: hazırlanmakta olan iç materyal hurç biçiminde bulunan kaburganın içine doldurulur ve beyaz iplikle ağzı dikilir.

Pişirme: Pişirmeye hazırlanan kaburga dolması, bir tencereye alınarak sade yağda dış yüzeyi kızarıncaya kadar hafif kızartılır, daha sonra kaburga dolmasının üstünü örtecek kadar kaynar su ve kalan on gram tuz ilave edilerek 2 saat hafif ateşte pişirilir. Pişme işlemi bitince kaburga dolması bir fırın tepsisine konur ve 150 derece sıcaklıktaki fırına alınarak on-15 dakika pişirilir, tüketime hazır olan kaburga dolması ayrı şekilde kaburga suyu ile hazırlanmakta olan bulgur pilavı ve mevsimin sebzesiyle süslenir, pişirme et suyu da kaseye konularak yanında servis  yapılır. Kaburga dolmasının yanında acılı ezme salata cacık servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun..