X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Sarımsaklı kırmızı biber turşusu

Merhaba hanımlar. Lezzetli tarifleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu günkü tarifimiz mezelerin kraliçesi ,sarımsaklı kırmızı biber  turşusu. Sarımsaklı kırmızı biber turşusunu yapmanın tam zamanı . Yazımızın devamın da öncelikle kırmızı biberin faydalarını ve , sarımsaklı kırmızı biber turşusunun tarifini bulabilirsiniz..

Merhaba hanımlar. Lezzetli tarifleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu günkü tarifimiz mezelerin kraliçesi ,sarımsaklı kırmızı biber  turşusu. Sarımsaklı kırmızı biber turşusunu yapmanın tam zamanı . Yazımızın devamın da öncelikle kırmızı biberin faydalarını ve , sarımsaklı kırmızı biber turşusunun tarifini bulabilirsiniz..

 

Kırmızı biber tam bir şifa deposu . İçeriğinde  C, P,K  vitaminleri bulunduran kırmızı biber  sindirim sistemini  düzenler ve hazmı kolaylaştırır. Stresi azalatarak kişiyi rahatlatan kırmızı biber , aynı zaman da cinsel gücü artırır. Koleseterolü düşüren , mide tembelliğini gideren , romatizmal ağrıları dindiren , iştahı açan kırmızı biber , damar tıkanıklarını giderir. Faydaları saymakla bitmeyen kırmızı biber  , metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya da yardımcı olur.  Bunların yanısıra , bronşit gibi üst yolunum hastalıklarına da iyi gelen kırmızı biber  , kanserede iyi gelmektedir. Bu mucizevi besini sofralarınızdan eksik etmeyin diyerek  , turşusunun tarifini verelim.

 

Bayanlar için ummalı kış hazırlıkları tempolu bir şekilde devam ediyor. Malum sonbahardayız ve  mevsimin son sebzeleri ile konserveler , turşular  yapılıyor. Kış mevsiminin olmazsa olmazı mezeler ve turşular. Mezeler genelde kısır, çiğköfte , balık gibi yemeklerin yanında tüketiliyor. En çok tüketilen ve tercih edilen mezelerin başında sarımsaklı kırmızı biber tuşusu geliyor.

 

Sarımsaklı kırmızı biber tuşusu aslın da turşudan ziyade bir meze. Bu mezeyi sabah kahvaltıların da , akşam yemeklerin de zevkle tüketebilirsiniz. Kırmızı biber  an itibari ile pazar tezgahlarında ki yeri aldı.  Karışık turşuda, salça yapınında kullanılan kırmızı biberle birazdan  tarifini vereceğimiz lezzetli mezemizi de yapabilirsiniz.

 

Sarımsaklı kırmızı biber turşusu için malzemelerimizi öncelikle sırasıyla verelim..

Sarımsaklı Kırmızı Biber Mezesi Malzemeleri:

6 adet kırmızı biber

2 diş sarımsak

1 adet limon

Koruk sosu

Zeytin yağı

Tuz

Sevgili hanımlar sarımsaklı kırmızı biber turşumuz için öncelikle kırmızı biberleri közlüyoruz. Közledikten sonra kabuklarını soyup , çekirdeklerini ayıklıyoruz. Biberleri temizledikten sonra doğruyoruz. Doğranan biberlere tuz atıp ,  soyulup dövülmüş sarımsakları ekliyoruz.  Koruk sosunu , limon suyunu ve zeytin yağını ekleyip iyice karıştırıyoruz. Mezemiz yenmeye hazır. Tadına doyamıycağınız sarımsaklı biber turşumuzun birde farklı bir tarifi var. O tarifimizi de incelemek isterseniz şayet vereceğimiz linki ziyaret ediniz. Yağlı kırmızı biber turşusu . Farklı bir lezzette tekrar görüşmek üzere , sevgiyle kalın..