X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Bebeğimin cinsiyeti kızmı yoksa erkekmi ?

Hamilelikte kızın kız bebek belirtileri Hamilelikte Erkeğin erkek bebek belirtileri nelerdir Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de

Hamilelikte kızın kız bebek belirtileri Hamilelikte Erkeğin erkek bebek belirtileri nelerdir Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de

Gebelik haberini aldınız ve şimdi artık bebeğin cinsiyetini merak ediyorsunuz. Bu heycanlı ve mutlu süreçte  kız erkek bebeğin cinsiyetini öğrenmek için en az 3 ay yani 13 hafta beklemeniz lazım.  Ama siz bebeğin cinsiyetini daha erken öğrenmek istiyorsunuz. Peki bebeğin cinsiyetini erken öğrenmenin başka yolları varmı ,buyrun yazımızın devamını okuyun..

Bebek cinsiyeti dendiğinde karşımıza bu güne kadar ortaya atılmış birçok tahmin yöntemi çıkmaktadır.Hiç bir tahmin yönteminde kesin bir sonuçtan bahsetmek mümkün değildir.   Bir bebeğin cinsiyeti daha gebelik oluştuğu andan itibaren genetik olarak bellidir .Gebelik döneminde bebeğin cinsiyetini belirlemek için ultrason muayenesi yapılır.  Aynı zaman da %80 sonuç veren evde cinsiyet testleri üretilmiştir. Bu testler sakıncalı görüldüğü için bazı ülkelerde satışa yasaklanmıştır. Bu bilimsel kaynaklardan sonra şimdi sizlere sonucu kesin olmayan geleneksel yöntemlerle cinsiyet belirleme yöntemlerini açıklıyoruz.

kız bebek belirtileri erkek bebek belirtileri

ERKEK KIZ BEBEK BELİRTİLERİ 

Eskilere göre kalp atışı dakikada 140 ın üzerindeyse kız bebek geliyor demektir. Lahana suyuyla bebeğin cinsiyetini tahmin etme gerçekten ilginç bir yöntem. Lahana suyuna bir kaç damla idrar ekleniyor ve  suyun rengi mora dönerse erkek, pembeye dönerse de kız bebek olacak anlamına geliyormuş.Bir diğer ve bayağı eski bir yöntem olan yüzük  falı.. Uzanan gebe nin karnı üzerinde yüzük çevriliyor. Yüzük daire çizerek hareket ederse kız bebek olacak anlamına geliyormuş.

Cinsiyet hesapalmasında uzak doğulu arkadaşların kullandığı bir yöntem var kızlar. Genelde baktığmızda %100 kesin sonuç veriyor deneyin isterseniz.

Çin Takvimi Cinsiyet Hesapla

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebeliğin ilk aylarında  feci bir sabah bulantısı oluyorsa kız annesi olacaksınız demekmiş.Şimdi söyleyeceğimiz yöntemleride mutlaka duymuşsunuzdur. Gebenin karnı aşağıda ise oğlan, yukarda ise kız, Gebenin karnı sivri ise erkek , yuvarlak ise kız bebek olacağına işaretmiş..

Tatlı tüketen gebelerin erkek bebek,ekşi tüketen gebelerin ise kızı olacağı söyleniyor. Hatta bununla ilgili bir deyim bile var. Ye tatlıyı doğur hakkıyı ye ekşiyi doğur ayşeyi diye. Hamilelikte bebeğin cinsiyeti hep merak konusu olmuştur.  Bu merak insanları yeni tahminlere zorlamıştır.Hiç bir tahmin yönteminde kesin bir sonuçtan bahsetmek mümkün değildir. Bu yüzden bebeğin cinsiyetini en doğru şekilde öğrenmek istiyorsanız ultrason muayenesine girmeniz lazım. Ultrason ile cinsiyet tayininin %100 olmadığı bilinmeli ve hata olabileceği de unutulmamalıdır..