X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Sarımsak Antibiyotik yapımı

Sarımsaklı antibiyotik yapımı Sarımsak antibiyotik olarak nasıl kullanılır etkisi nelerdir Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de sizleri bekliyor.

Sarımsaklı antibiyotik yapımı Sarımsak antibiyotik olarak nasıl kullanılır etkisi nelerdir Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de sizleri bekliyor.

Sarımsağın faydasını bilmeyen yoktur. Doğal bir antibiyotik görevi gören sarımsak bağışıklık sistemini güçlendirerek kişiyi olası enfeksiyonlar dan korur.İltihap sökücü özelliği olan sarımsak , cilt güzelliğinden , saç bakımına, deri hastalıklarından  daha bir çok rahatsızlığa iyi geliyor.Bu yazımız da hem sarımsağın faydalarını hemde sarımsaktan yapılan antibiyotik krem tarifini paylaşacağız.

Sarımsak binlerce yıldır farklı kültürlerde tedavi amaçlı kullanılan bir besindir.Yemeklere verdiğin lezzetin yanın da , şifası da tartışılmazdır.Sarımsağın ilk akla gelen faydası tansiyonu düşürmesi,kötü kolesterolü dengelemesi,kalp sağlığını korumasıdır.Bu faydalarının yanı sıra B6 vitamini ile damar sağlığını da korumaktadır. Antibakteriel özelliği bulunan sarımsak ayrıca çağın vebası kanserlede savaşmaktadır. Yapılan araştırmalar düzenli olarak çiğ sarımsak ve pişmiş sarımsak tüketmek,kolon kanserini mide kanserini önlemekte ve yakalanma riskini azaltmaktadır.Sarımsakta bulunan demir ,anemi hastalarına iyi gelmektedir.Ayrıca mevsimsel dönüşlerde sık yakalandığımız gribi de sarımsak önlemektedir.

Selenyum bakımından zengin olan sarımsak ,bağırsak parazitlerini temizler,kulak iltihaplarına,boğaz enfeksiyonlarına, sindirime,cilt sorunlarına  ve harici olarak mantar tedavisinde kullanılır.Uzmanlar sarımsağın çiğ olarak tüketilmesini öneriyor.Fazla sarımsak tüketmenin zararı yoktur.Güvenli kabul edilen bu besini düşük tansiyon hastaları abartmadan tüketebilir.Tek olumsuz yanı kokusu .Bunca şifası olan sarımsağın kokusunu maydanoz çiğneyerek giderebilirsiniz.

Yukarda sarımsağın faydalarına değindik.Şimdi sarımsaklı antibiyotik etkili krem tarifimizi verelim.Ayaklarınızda mantar var ise sarımsağı ezerek mantarlı bölgeye sürün ve çorap giyin.2 saat sonra ayaklarınızı yıkayıp kurulayın.Ayak mantarından  başka isliklere ,sivilcelere uçuklara da aynı şekilde sarımsak uygulanabilir.

sarımsaklı antibiyotik yapımı

Sarımsaklı etkili krem tarifi nasıl yapılır ?

Malzemeler

*Sızma hindiztan cevisi yağı

*Zeytin yağı

*Sarımsak

Küçük bir tavayı kısık ateşe koyun ve içine hindistan cevisi yağı ile zeytin yağını ekleyin.Yağ iyice kızdıktan sonra sarımsakları yağa ekleyip ocağı söndürün. Karışım az ılıdıktan sonra  blendırla iyice ezin. Cam bir kaba bu karışımı dökün.İşte size doğal anibiyotik krem. Elde edilen bu karışım ağrıları giderir ve islik,uçuk,mantar gibi rahatsızlara iyi gelir.Hazırladığınız karışımı buzdolabında muhafaza edin. Alerjisi olanlar küçük bir bölgede test yapmadan kullanmasın. Bu tarifi kendim de evimde yaparak denemiştim sevgili KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM misafirleri. Daha iyisini ve etkilisini görmedim. Sizlerin de antibiyotik etkili bu tür bir karışımınız var ise enfeksiyonlar için lütfen bizlere tarifini gönderin.