X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Ara kanamalar hastalık habercisimi ?

 

 

Ara kanamalar  hemen hemen bir çok kadın bu problemi yaşamıştır.Adet kanaması sonrası görülen ara kanamalar stres,sıkıntı,ani kilo  değişimleri, spor ,rahim kaynaklı sorunlar,hormonal bozukluklar  gibi nedenlerden ötürü olabiliyor.Ara kanamaların nedenini araştırmak için  muayene, hormon tetkitler ve pataloji incelemesi yapılmalıdır.Ara kanamalar ın nedeni teşhis edilip tedavi edilmediği sürece ciddi sorunlar oluştarabilir.Ara kanamalar ın nedenleri ve tedavisi hakkında ki tüm detaylar yazımızın devamın da.

 

 

Vajinal kanamanın süresi, aralığı ve miktarı, kanamadan ne tür anormalliklerin sorumlu olduğunu gösterebilir.Anormal adet kanaması süresi, çok uzun bir süre kanama ( hipermore ) veya çok kısa bir süre kanama ( hipomenore ) olabilir.Kanamanın miktarı (hacmi) da anormal olabilir. Enfeksiyon, menopoz , vajinal yaralanma ve hormon seviyelerindeki değişiklikler gibi menstrüel sikluslarla ilgili olmayan birçok vajinal kanama nedeni vardır .

 

Bazı olası nedenler:

bir enfeksiyon

vajinal yaralanma

hormon problemleri

Hamilelik sorunu

menopoz veya perimenopoz

çölyak hastalığı, karaciğer veya böbrek hastalığı gibi bazı tıbbi durumlar

bazı ilaçlar

eksik doğum kontrol hapı

unutulmuş bir tampon

rahim içi araç

polipler veya diğer kanserli olmayan büyümeler

Kanser .

 

 

 

Zaman zaman her bayanın mensin de sapmalar ,gecikmeler olabiliyor.Bunların yanın da ara kanamalar da olabiliyor.Özellikle iki adet arası görülen kanamalar ve  ilişkiden sonra olan kanamalar dikkate alınmalıdır.Kanamanın şekli, süresi, daha önceden benzeri sorun olup olmadığı, bereberinde ağrı bulunup bulunmadığı gibi durumları  takip etmeli ve kanamanın sürekliliği devam ediyorsa mutlak surette hekime görünülmelidir.

 

Ara kanamaları hastalıklara göre  değerlendirirsek ; Rahimde en sık görülen kanama nedeni Miyomlar dır.Kadınların %30 da görülmektedir.

Yumurtalık kistleri  ara kanamalara neden olabileceği gibi kısırlık üzerinde de olumsuz etkisi vardır.Basit kistler kendiliğinden kaybolurken , estrojen üreten kitleler olabilir bu yüzden tedavi gereklidir.Rahim içi iltihaplardan ötürü de ara kanamalar olabilir.Özellikle ilişki sonrası görülen bu kanamalar tedavi edilebiliyor.

Rahimin içini zar gibi kaplayan  polipler ara kanamya sebep olabilir.Et parçası olarak nitelendirilen polipler  rahim ağzında bulunur ve genellikle ilişki sonrası kanamayla kendini gösterir.

Anormal kanamalar ise  kanser bulgusu akla gelmektedir.Teşhis için mutlak surette kanama dikkate alınıp hekime görünülmelidir.

Vücudun tamamını etkileyen bazı rahatsızlıklarda ara kanamalara yol açabilmektedir.Pıhtılaşma bozuklukları, dalak hastalıkları ,lösemi, hormonal bozukluklar ,tiroid  bezi sorunları ,obezite,hiperprolaktinemi ,gibi rahatsızlıklar ara kanamaya sebebiyet verebilir.Ayrıca ,antidepresanlar ,doğul kontrolü gibi ilaçlara bağlı  kanama olabilir.Ara kanamaların tedavisi altta yatan nedene yönelik olarak yapılır.Burdaki yazılar bilgilendirme amaçlıdır.Ara kanamaları dikkate almalı ve kadın doğum uzmanına  görünülmelidir.Ara kanamalarla ilgili  soruları bize bu başlık altın dan sorabilir,en kısa sürede sorularınıza yanıt alabilirsiniz