X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Çocuklarda girp nedenleri ve tedavisi

Tüm çocuklar hastalanır , özellikle soğuk havalarda ve mevsim dönüşlerinde. Soğuk algınlığı ve grip çocuklarda yaygın görülen hastalıklardan biridir.Ne yazık ki, soğuk algınlığı için tedavi yoktur. Ancak, çocuğunuzun daha fazla dinlenmesini ve çok miktarda sıvı almasını sağlamak için çocuğunuzu daha rahat hale getirmek için yapabileceğiniz şeyler vardır.

Tüm çocuklar hastalanır , özellikle soğuk havalarda ve mevsim dönüşlerinde. Soğuk algınlığı ve grip çocuklarda yaygın görülen hastalıklardan biridir.Ne yazık ki, soğuk algınlığı için tedavi yoktur. Ancak, çocuğunuzun daha fazla dinlenmesini ve çok miktarda sıvı almasını sağlamak için çocuğunuzu daha rahat hale getirmek için yapabileceğiniz şeyler vardır.

 

 

Çoğu çocuk tedavi olmaksızın yedi gün içinde iyileşir. Çocuğunuzun bol miktarda yatak istirahati almasını sağlayın, bolca sıvı içmeye teşvik edin. Antibiyotikler faydalı değildir ve çocuğunuzda bakteriyel enfeksiyon bulunmadığı sürece reçete edilmeyecektir.Grip çok bulaşıcıdır. Öksürme, hapşırma ve enfekte kişinin ağzı veya burnu ile temas eden cisimlere dokunarak havaya yayılabilir.Gripten korunmanın en iyi yolu, grip aşısıdır. Çocuğunuzun kronik bir rahatsızlığı varsa, yıllık grip aşısı yapmaları şiddetle tavsiye edilir.Aşı yan etkileri arasında enjeksiyon bölgesinde ağrı ve kızarıklık bulunur.

 

Grip belirtileri

 

Yüksek ateş

Titreme

kas ağrısı

Baş ağrısı

yorgunluk

Boğaz ağrısı / farenjit

Burun tıkanıklığı

Rinit

öksürük

Çocuğunuz hastalandığında, kendinizi de kötü hissedersiniz. Soğuk algınlığı veya grip olan birçok çocuk bir hafta içinde iyileşmeye başlarken, bu virüsler 3 haftaya kadar sürebilir. Çocuklarınız 2 hafta sonra herhangi bir iyileşme belirtisi göstermiyorsa, doktorlarına başvurun.Küçük çocuklar bağışıklık sistemleri hala gelişmekte olduğundan, hastaneye yatışa neden olabilecek griple ilgili komplikasyonlar açısından daha yüksek risk altındadır. Soğuk algınlığı ve grip semptomları çok benzerdir.Hem soğuk algınlığı hem de grip çocuklarda ciddi komplikasyonlara neden olabilir.

Çocuğunuzu soğuk algınlığı ve grip belirtilerini azaltmaya ve daha iyi hissetmelerini sağlamak için su içirin.Ateş su kaybına yol açabilir. Dehidrasyon, özellikle üç aylıktan küçükse bebeklerde çok ciddi olabilir.Çocuğunuzun odasında bir nemlendirici kullanın. Bu burun tıkanıklığını önleyecektir. Çocuğunuzun ellerini sık sık yıkamaya teşvik edin. Bulunduğu ortamı havalandırın. Çocuğunuzun öksürüğü varsa zencefilli bal yedirin. Bu günlük bir tatlı kaşığını geçmemelidir.Ekstra dinlenme çocuğunuzun daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir.

Hatırlanması gereken önemli noktalar

Aşı, gripten korunmanın en iyi yoludur.

Grip çok bulaşıcıdır, bu yüzden iyi hijyen önemlidir.

Gribe bir virüs neden olur, bu yüzden antibiyotikler tedavi etmek için kullanılamaz.

Kronik tıbbi rahatsızlığı olan çocuklarda grip daha ciddi olabilir.

Çocuğunuzda grip varsa ve kronik bir sağlık sorunu veya ciddi hastalık belirtileri varsa, aile doktorunuza başvurun.

Çocuğunuzun ateşi varsa hafif giysiler giydirin. Ilık duş aldırın gerekirse sirkeli suyla ateşini düşürün.Çorba nesiller boyu soğuk algınlığı için tavsiye edilen yiyecektir. Çocuğunuza tavuklu sebzeli çorba yapın. Evde meyve suyu çıkarıp içirin. Özellikle C vitamini bu hastalık sürecinde çok iyidir. Çocuğunuzun burnu tıkandıysa tuzlu su çözeltisi kullanın. Rahat nefes alması için yastığını yüksek tutun.

Grip, dünya çapında akut üst solunum yolu enfeksiyonlarının en önemli nedenlerinden biridir. Çocuğunuz makalede yer alan septomlara sahipse ve uygun bakıma rağmen hala iyleşme göstermiyorsa mutlaka hekime götürün. Sevgili okurlar çocuklarda soğuk algınlığı ve grip başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair yorum ve önerilerinizi bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.