X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Kol ağrısı nedenleri ve tedavisi

 

 

Kol ağrısı, omuz ekleminden bilek eklemine kadar olan alan olarak düşünülen koldaki her türlü ağrı veya rahatsızlıktır. Kollariniz kemik, eklemler, kaslar, tendonlar, baglar, sinirler ve kan damarlarindan oluşur; bunlarin hepsi yaralanma, enfeksiyon gibi durumlara durumlara tabidir.Kol ağrısı kısa sürebilir veya sabit kalabilir ve tüm kolunuzu  yalnızca belli bir alanı etkileyebilir. Kol ağrısı, kazayla oluşan travmadan sinir koşullarına kadar değişen çeşitli koşullardan kaynaklanabilir. Kol ağrısı aynı zamanda vücudun boynu gibi başka bir bölümünden kaynaklanabilir.

Kol ağrısı nedenleri 

Dirsek ağrısı veya kol ağrısı için çeşitli olası nedenler vardır. Bunlara kol hasarı, kola hizmet eden sinirlerin sıkışması, artrit ve çeşitli diğer sağlık koşulları dahildir.Bir kişinin eklemleri ve kemikleri, doğal yaşlanma sürecinin bir parçası olarak aşınma ve yıpranma gösterir. Bu, vücudun çeşitli yerlerinde ağrıya neden olabilecek sinirlerin tıkanmasına veya sıkışmasına neden olabilir. Bu durumda, dirseğin etrafındaki sinirler sıkışabilir ve ağrıya neden olabilir. Uyuşukluk veya karıncalanma gibi komplikasyonlar da yaşanabilir.Dirsek eklemi etkileyen osteoartrit veya romatoid artrit, dirsek ve kolda sertlik, ağrı ve iltihaba neden olabilir.

 

Kol ağrısı ile hangi diğer belirtiler ortaya çıkabilir?

Kol ağrısı ile ilgili diğer belirtiler görülebilir. Belirtiler, altta yatan hastalığa, rahatsızlığa veya duruma göre değişir. Kol ağrısı ile ortaya çıkabilen belirtiler arasında şunlar bulunur:

Sırt, boyun veya omuz ağrısı

Eklem ağrısı

Kas spazmları

Uyuşma

Dirsek hareketinde azalma

Cilt darbeleri

Grip benzeri belirtiler (yorgunluk, ateş, boğaz ağrısı, baş ağrısı, öksürük, ağrı )

Akut veya Kronik Kol Ağrısı

Kol ağrısı , süresine bağlı olarak akut veya kronik olabilir . Akut ağrı ani başlangıçlıdır ve genellikle yaralanma nedeniyle yoğun ve kısa ömürlü olabilir. Kronik ağrı sinsice gelişir ve uzun sürebilir ve sinir sıkıştırması gibi durumlardan ötürü olma ihtimali daha yüksektir.

Kronik kol ve boyun veya üst sırt ağrısı aktif bir yaşam biçimine zararlı olabilir. Maalesef birçok kişi için, kol ağrısı genellikle teşhis etmek zordur. Çeşitli koşullar sırtın üst kısmında ve kolda ağrıya neden olabilir, fakat en yaygın nedenleri, kas gerginlikleri , burkulmalar dır.

Dejeneratif omurga koşulları, omurga bileşenlerinin zayıflamasına ve hizalamadan çekilmesine neden olabilir; bu da yakınlardaki omurilik kanalında, yerinden olmuş bir omur veya disk tarafından sıkıştırılacak bir sinir kökü oluşturmasına neden olur. Sinir kökü sıkıştığında, sinir patikası boyunca beyni kola ve ele bağlayan ağrı sinyalleri gönderir. Bu nedenle, omurganın sıkışmış siniri ekstremitede ağrı yaratır.Romatoid artrit, dirsek de dahil olmak üzere vücudun eklemlerini çizen sinovyal membrana zarar veren vücudun otoimmün yanıtını içerir. Bu durumda, her iki dirsek de genellikle etkilenir.

Kolun herhangi bir bölümünde ağrı ortak bir şikayettir ve çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Özellikle kolun tekrar eden faaliyetleri yerine getirmesi gerekiyorsa, genellikle sağ kol olan baskın kol  acıya, yaralanmaya ve gerginliğe daha yatkındır. Kol ağrısı her zaman ciddi bir durum gibi görünmese de acil tıbbi tedaviyi gerektiren önemli bir altta yatan patolojinin göstergesi olabilir.