X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Adet düzensizliği hamile kalmaya engel mi hamileliği etkiler mi ?

Adet düzensizliği hamile kalmaya engel mi hamileliği etkiler mi adeti düzensiz olanlar hamile kalır mı kadınlar kulübü hamilemiyim adresinde buluşuyor.

Adet düzensizliği hamile kalmaya engel mi hamileliği etkiler mi adeti düzensiz olanlar hamile kalır mı kadınlar kulübü hamilemiyim adresinde buluşuyor.

Hamile kalmak isteyen,adet düzensizliği yaşayan bir çok bayan tarafından sayfamıza düzensiz adetin gebeliğe engel teşkil edip etmediği yönünde sorular gelmekte.. Adet düzensizliği de hormonal bozukluğunun bir sebebi olduğu için ne adet düzensizliği olan kadınlar hamile kalıp kalamayacaklar konusunda endişe içindeler.  Adet düzensizliğinin hamile kalmayı engellemesi veya kısırlık (inffertilite) durumuna neden olması hastalar tarafından merak edilen bir konudur. Adet (regl, mens) düzensizliği hamile kalmayı her zaman etkilemez ancak bazı durumlarda engelleyebilir veya geciktirebilir, bu adet düzensizliğinin sebebine göre değişir..

Doğurganlık döneminde de adet gecikmelerine sık rastlanır. Aktif Cinsel yaşamı olan ve etkin bir korunma yöntemi kullanmayan kadında görülen adet gecikmelerinin en muhtemel nedeni gebeliktir..Düzenli adet gören bir kadında beklenmedik bir şekilde ortaya çıkan gecikmenin nedeni ise stres, mevsimsel değişiklikler, mekan değişiklikleri olabilir.Adet düzensizliği tedavi edildiği zaman hamilelik ihtimali artacaktır. Bu nedenle hormonal bozukluk gibi şikayetleriniz varsa bu bozukluk neden kaynaklanıyor diye araştırmalı ve hormonal bozukluğa bağlı sorunların ortadan kalkması için tedavi olunmalıdır.

Adet düzensizliği hamile kalmaya engel mi

Her adet düzensizliğinde hamile kalmanın engellenmesi veya gecikmesi beklenmez. Sizlerin net olarak hamile kalabilmesinin yegane anahtarı yumurta rezervlerinizin kontrolüdür unutmayın. Yumurtlama tarihini bilmeyen kadınlarımız şaş kaza çok nadiren hamile kalabiliyorlar. Oysa yumurtlama gününü bilenler daha nokta atışı yapabiliyorlar. YUMURTLAMA TARİHİM NE başlıklı yazımızdan dilerseniz yumurtladığınız günleri hesaplayabilir. Ya da eczanelerden satılar ovülasyon testi satın alarak ta bunu kendiniz bulabilirsiniz. Buradaki üyemizin yaptığı gibi sizler de yaptığınız sonuçları bizlere gönderebilir ve yumurtlama gününüze dair net dönüşler alabilirsiniz.

Adet düzensizliği ve hamile kalabilme süresi herzaman birebir ilgili durumlar değildir. Adet düzensizliğinde gebe kalınmaz diye bir durum yoktur; fakat gebelik biraz zorlaşır. Aynı gebe kalınsa bile hormonal bozukluktan kaynaklı şikayetler uzun süre devam etmeyecektir. Adeti düzensiz bir kadın iseniz arkadaşlarım sizler için oluşturduğum bilmeniz ve yapmanız gerekenleri anlattığım aşağıdaki konumu lütfen inceleyin.

Adet düzensizliği ve yumurtlama günü hesaplama

Haberi Okumak için Tıklayın

Yine sizlerin adet olamama nedenleri ile ilgili doktorların nerede ise tamamının yazdığı TARLUSAL KULLANANLAR başlıklı yazımızda da kullanıcılarımıza bilgiler sunarak dönüş aldığımız konumuzu öneriyoruz. Lütfen kendi başınıza ilaç kullanımından olabildiğince uzak durunuz kendi başınıza ilaç kullanmayınız bunu önemle hatırlatıyorum kızlar.

Adet düzensizliği ve adet olamama hakkında bilinmesi gerekenler

Haberi Okumak için Tıklayın

Önemli not: Adet gecikmesi olan cinsel aktif bir kadında öncelikle gebelik düşünülmeli, gebelik ve gebeliğe ait komplikasyonlar ekarte edilmelidir. Sağlıklı günler dileriz.  Yine merak edilen ve bizlere yöneltilen bir soru var ona da değinmeden geçemeyeceğim. Aşağıdan eğer ilginizi çekiyor ise okuyabilirsiniz.

YUMURTLAMA GÜNÜ DIŞINDA HAMİLELİK OLUR MU ?