X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Adetten sonra kahverengi akıntı neden olur?

ADETTEN SONRA KAHVERENGİ LEKE AKINTI Yaşayanlar Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de sorularına cevap buluyorlar.

ADETTEN SONRA KAHVERENGİ LEKE AKINTI Yaşayanlar Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de sorularına cevap buluyorlar.

Adetten sonra kahverengi akıntı bayanların en çok merak ettiği durumlardan biridir.Sayfamıza bu konu hakkında sayısız soru almaktayız.Özelliklede gebelik elde etmek isteyen bayanlar adetten sonra kahverengi akıntını nın gebelikle alakası olup olmadığını merak ediyor. Adetten sonra kahverengi akıntı neden olur ,tüm detaylar bu yazımızda.

Adetten sonra kahverengi leke akıntı nedir hamilelik belirti mi ?

Kadınlarda adet görüldükten sonra meydana  gelen kahverengi akıntı oluşumu ve olası nedenleri sıklıkla merak edilmektedir.  Ayrıca  adetten sonra kahverengi akıntılar kadınların adetten sonraki dönemde en çok şikayet ettikleri konudur. Adetten sonra kahverengi akıntılar oldukça normal bir durumdur. Sağlıklı bayanlarda adet dönemi süresince ara sıra kahverengi akıntılar oluştuğu görülebilir. Adet dönemlerinde   görülen kahverengi akıntı her zaman ciddi bir sorun veya hastalık belirtisi olarak değerlendirilmemelidir. Çünkü geciken adet dönemi, adet dönemi sırasında ve sonrasında kahverengi, koyu kırmızı veya koyu kahverengi bir akıntıya da yol açabilir..

Endişelenecek bir durum olmasa da kimi zaman da tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorununun habercisi olabilir.  Rahim bölgesinde oluşan polipler,mantar enfeksiyonları oluşması, rahim ağzı kanserleri,yerleşme kanaması,bakteriyel rahatsızlıklar..

Kan enfeksiyonundan yada rahim kaynaklı bir sorundan ötürü kaynaklanabilir..Bayanlarda görülen bu kahverengi akıntılar adet sonunda leke biçiminde oluşabileceği gibi bazende yoğun bir akıntı şeklinde de görülebilir. Adetten sonraki bu kahverengi akıntının hamilelik ile bir ilgisi de yok tur bu durum hamilelilk belirtisi olarak algılanmamalıdır alakası bulunmamaktadır.

adetten sonra kahverengi akıntı neden olur kadınlar kulübü

Smear testi ve hormon tahlili, mikrobiyolojik tahliller, biyokimyasal ve radyolojik tahlillerle kahverengi lekelerin nedeni anlaşılabilir..Meseleyi çözüme kavuşturmak için kişi vakit kaybetmeden doktora gitmelidir. Doktorunuz muayene sonrası bunun olağan bir durum olup olmadığı konusunda gerekli değerlendirmeyi yapacaktır.Doktorun görüşüne göre gerekirse belirli bir tedavi şekli uygulanabilir.

Durumun islami ola değerlendirilmesinin gerektiği bazı sorular zaman zaman Ramazan ayı içinde bizlere sitemizden ya da sosyal mecralardan geliyor arkadaşlarım. Tam olarak soru şu.

Adetten sonra kahverengi leke akıntı orucu bozar mı ? Oruç bu dönemde tutulur mu ?

İslami olarak, sizler adetlerinizin bittiğini düşünseniz bile, bu tür akıntılar ve lekelenmeler adetin devamı olarak kabul edildiğinden dolayı bu zamanlarda oruç tutulamayacağı gibi namazı da eda etmemeniz gerekiyor arkadaşlarım. Bu kesin bilgidir internet ortamı haricinde ilmine güvendiğimiz bir kaç kişiye sorarak bu sonuç ortaya çıkmıştır. Zaten internet ortamındaki sayfalarda da bizim tutulamaz namaz kılınamaz hükmünün geçerli olduğu ortaya çıkmaktadır.

Adetten Sonra Hangi abdest alınır ?

Adetiniz ve yukarıdaki lekelenme belirtileriniz hemen bittikten sonra boy abdestini alacaksınız. Niyet ettim Allah'ım senin rızan için boy abdesti almaya, tepeden tırnağa yıkanmaya şeklinde niyet ederek. Besmele çekip, ağza üç kere su burna üç kere su verip vücutlarınızın sağ tarafından başlamak şartı ile iğne ucu kadar kuru yer kalmayacak şekilde yıkanmanız gerekiyor. Tam boy abdestinin şekli budur. E ben boy abdesti aldım lekelenmem geldi diyenler için bu abdestin tekrar edilmesi gerekiyor.

Adetten sonra kahverengi lekelenme kaç gün sürer kasık ağrısı akıntı neyi işaret eder ?

Öncelikle adet döngüleriniz içinde bu durum ile her ay karşılaşıyor musunuz ? Daha önceden nasıldı sonradan mı böyle oldu sorularına vereceğiniz cevap önemli arkadaşlarım. Tekrarlayan adet sonrası akıntı kasık ağrısı gibi durumlar sizlerin idrar yolu ile ilgili sıkıntılar yaşadığınıza işaret edebilir. Dolayısı ile yukarıda belirtilen şekilde bir kadın doğum uzmanına gitmeniz ve testlerinizi yaptırmanız gerekiyor. Hamilelik ile bu durumun alakası bulunmamaktadır.

Adetten sonra hamile kalınır mı hamile kalanlar var mı ?

Bakın kızlar anatomik olarak bu mümkün görünmemektedir. Adet demek, vücutlarınızda oluşan yumurtalarınızın döllenmediğinden ve sürelerinin dolmasından dolayı vücuttan atılmasıdır. Dolayısı ile bebek olabilmesi için yumurtalarınızın olması gerekiyor. Yumurtlama günü için yazdığımız konumuzu lütfen inceleyiniz.

Adet düzensizliği ve yumurtlama günü hesaplama

Haberi Okumak için Tıklayın

Bu konuyla ilgili aklınıza takılan ne olursa olsun lütfen bizlere ulaşmayı ihmal etmeyiniz. Hamilelikten şüpeleniyor iseniz lütfen aşağıdaki konumuza göz atınız. Sorularınızı gönderirseniz ivedilikle ve titizlikle cevaplandıracağımızdan emin olun.

Hamilemiyim İlk hafta gebelik belirtileri nelerdir

Haberi Okumak için Tıklayın