X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamilelikte Akıntı İle İlgili Merak Edilenler

Hamilelikte akıntı neden olur ? Hamilelikte kahverengi ve açık renkteki akıntılar neden olur ? Hamilelikte akıntı hangi ayda ne zaman başlar ? Gebelik süresince yaşadığınız her türlü akıntının sebepleri ve bunları azaltmanın yollarını sizler için yazdık.

Hamilelikte akıntı hangi ayda ne zaman başlar ?

Gebelik  hormonları vajinanın  içindeki florada dengeyi bozup hamilelikte akıntı miktarını arttırırlar.

Lökore ismi verilen bu gebelikte akıntı durumu bazen renksiz, genellikle süt kıvamında ve hafif kokuludur ve hamilelikte normaldir. Gebeliğin ileriki aylarında bu akıntı daha da artar ve rengi koyulaşır. Hamilelikte fizyolojik akıntı olarak değerlendirilmelidir.

Geçmeyen kahverengi akıntı hamilelik belirtisi mi ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Bu akıntının rengi değişiyorsa,kokusu artıyor ise, kaşıntı ve yanma eşlik ediyor ise enfeksiyon var demektir. Doktorunuzu bilgilendiriniz.

Hamilelikte akıntı normal mi ? Hamilelikte akıntı rengi ? ne renk olur ? Fazla akıntı normal mi ?

Adet öncesi ve sonrasında kahverengi akıntı kasık ağrısı nedenleri

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebelikte kanlı akıntı, anormal hamilelikte kahverengi akıntı  önemlidir ve doktorunuza başvurmanızı gerektirir. Hamilelik ile ilgili bir soun olabileceği unutulmamalıdır.Gebelikte kahverengi akıntı, aknlı vajinal akıntı bir sorunun ön habercisi olabilir, ihmal edilmemelidir.

Gebelikte  vücut direncinin düşmesi ve vajina içindeki ph dengesinin hormonlara bağlı değişmesi sonucu mantar enfeksiyonları (candida) sık görülür. Peynirimsi, beyaz görünümde,yapışkan, kaşıntının ve huzursuzluk hissinin eşlik ettiği akıntı var ise mantar olmuşsunuz demektir. Doktorunuz gebelikte kullanabilen bazı fitiller ve kremler ile tedavi edecektir. Fakat maalesef mantar inatçı olabilir ve tekrar tedavisi gerekir. Doğumdan önce mantarınız var ise mutlaka tedavi olun, aksi takdirde doğum sırasında çocuğunuza geçip ağzında mantar hastalığı (pamukçuk) sebep olabilir ve doğum kesisinin (epizyotomi) iyileşmesini geciktirebilir.

Doktorunuz cinsel ilişki ile geçen bir enfeksiyon tespit ederse eşiniz ile birlikte tedavi olun ve mutlaka daha sonraki cinsel birlikteliklerinizde prezervatif kullanın.

Gebeliğin ilerleyen aylarında  vajinal akıntı  suların erken gelmesiyle karışabilir .Akıntı miktarındaki ani artış ve yapısındaki ani değişiklik olur ise doktorunuza başvurun.

Beyaz Akıntı Sebepleri Gebelik Belirtisi ilişkisi

Haberi Okumak için Tıklayın

Hamilelikte vajinal akıntı ve enfeksiyonlardan korunmak için;

  • Sadece pamuklu iç çamaşırı kullanın. Günde en az 2 kez değiştirin.
  • Çamaşırlarınızı tercihen deterjanla değil sabun tozu ile yıkayın ve mutlaka kızgın ütü ile ütüleyin.
  • Çalışıyorsanız ve iş yerinizde bu akıntı sizi rahatsız ediyorsa hijyenik günlük ped kullanın. Kesinlikle tampon kullanamayın! Ciddi enfeksiyonlara sebep olabilirsiniz.
  • Cinsel organınızı kesinlikle sabun ile yıkamayın, eodorant ve pudra kullanmayın. Özel,genital bölge için üretilmiş şampuanlar kullanın. Gebelik esnasında vajinanın içini de suyla kesinlikle yıkamayın!!
  • Aşırı şekerli gıda tüketmeyin, mantar oluşumunu arttırır.
  • Cinsel birlikteliklerinizde prezervatif kullanın.Prezervatiflerin  esans ve değişik kimyasal maddeler içerenlerini değil basit olanlarını tercih edin.

    Hamilelikte Akıntı Ne Zaman olur ?

    Haberi Okumak için Tıklayın