X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun

Hamilelikte basur olanlar kadınlar kulübü Kadınların özellikle hamilelik döneminde ortaya çıkan basur ile ilgili bilmesi gerekenleri yazdık. Ne zaman başlıyor ne zaman geçiyor. Kendiliğinden geçiyor mu neler kullanılabilir merak etilen hemen hemen bütün sorularınızın cevaplarını sizler için derleyerek yazdık.

Hamilelikte basur olanlar kadınlar kulübü basur memesi ağrısına ne iyi gelir nasıl geçer nelere dikkat etmeniz gerekiyor işte tüm ayrıntılar sitemizde. Hemoroidin ( basurun ) gebelerde belirtileri nelerdir? Gebelikte basur ve gebelikte hemoroid ne gibi şikayetlere yol açar? Hamilelikte basur hemoroid kaçıncı ay başlar ? Gebelik başlı başına  hemoroid oluşumunu yada varolan hemoroidlerin yarattığı şikayetlerin artmasını kolaylaştıran  doğal bir süreçtir.Özellikle gebeliğin 6. ayından sonra hamilelerde epey rahatsızlıklara sebep olabilmektedir.

Hamilelerde hemoroidin ilk belirtisi genellikle dışkılama esnasında görülen taze kandır. Bu kanama genellikle kısa zamanda durur, ancak her dışkılama esnasında yineler. Kanama dışında görülen diğer belirtiler bölgede dolgunluk ve özellikle dışkılamayla başlayan ve uzun süre devam eden ağrıdır. Bunun dışında temizlik esnasında ele kitle ve şişlik gelmesi diğer bir şikayet olabilmektedir.

hamilelikte basur olanlar kadınlar kulübü hamilemiyim

Makatta meme oluşması kanamaya sebep olmadan bazen akıntı ve kaşınt ile karşımıza  çıkmaktadır. Hemoroid içinde kan pıhtılaşırsa veya hemoroid memesi boğulursa tromboze hemoroid oluşur ki çok ağrılıdır.Normal bir hemoroid ağrı ve sancı yapmaz.Eğer bir hastada ağrı veya sancı varsa tromboz,abse veya fissür (çatlak) düşünülmelidir. Bu durum çok şiddetli ağrıya yol açar. Gebe tuvaletini yapamaz,oturamaz hatta ağrıdan uyuması bile zor olabilmektedir.

Gebelikte hemoroid ve tedavisi

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebelikte iç hemoroidler özellikle az az kanamaya sebep olup kan kaybına yol açarak demir eksikliği anemisine neden olabilmektedirler. Bu gibi durumlarda mutlaka bir genel cerrahi muayenesi ile kanser ihtimali ekarte edilmelidir.

Gebelikte hemoroidler basur  neden  daha sık görülmektedir?

Hamilelikte hemoroid artışının ilk sebebi gebelik hormonları ve özellikle progesteron hormonunun damar cidarındaki düz kaslara yaptığı gevşetici etkisidir.Aynı sebepten dolayı gebelerde hemoroidin dışında ayak ve vulva-dış genital organda varisler oluşmaktadır.

Diğer bir sebep ise gittikçe büyüyen rahmin  artmış olan kan hacminin de etkisiyle  kalça kemiği içinden geçen büyük damarlara bası yaparak akımda yavaşlama,göllenme ve sonuç olarak varis ve hemoroidlere sebep olmasıdır.

Hemoroid gebelikte en sık görülen varis şeklidir, bunu bacaklardaki varisler takip eder. Vulva varisleri ise ender görülürler.

Hamilelikte basur memesi nasıl küçülür ? Gebelikte basur  (gebelikte hemoroid) tedavisi  mümkün müdür?

Hemoroidi  gebelik esnasında tamamen tedavi etmek mümkün olamamaktadır. Amaç şikayetleri azaltmaktır. İlaçla tedavi ilk tercih edilen yöntemdir.

Doğum sonrası hangi sorunlar görülür ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Hemoroid ağrısı için Kortikosteroid içermeyen  fitil ve pomadlar:

Gebelikte herhangi bir ilacı kullanamazsınız. Doktorunuzun önerdiği kortizon içermeyen krem ve fitiller o bölgedeki ödemi azaltıp kaşıntı,ağrı ve sıkıntı hissinin geçmesine yardımcı olmaktadırlar.

Basur memesinin küçülmesi için Ağrı kesici haplar ve kremler:

Sadece ağrı şikayetinin azalmasına yardımcı olurlar.Parasetamol türevi ağrı kesiciler ve lokal anestezik madde içeren kremler hamilelikte rahatlıkla kullanılabilinirler.

Hamilelikte Basur Hemoroid te Dışkıyı yumuşatan ilaçlar:

Hamilelikte yine aynı şekilde dışkıyı yumuşatan ilaçların herhangi birini kullanmak mümkün değildir. Ancak doktorunuzun önerdiği bir şurup veya hapı kullanıp kabızlığı engelleyerek basura ait şikayetlerin azalmasına yardımcı olabilirsiniz.Bu tür ilaçların uzun süreli kullanımı genelde ilaç etkisinin giderek azalmasına neden olmaktadır.

Hamilelikte Basur için Oturma banyosu yapanlar ağrılarından kurtuluyor.

Aşırı sıcak oturma banyoları erken doğumu tetikleyebileceği için gebelere önerilmemektedir.Ancak ılık suda rahatlamak amacı ile dezenfaktan madde koymadan ve 20 dakikayı geçmeyecek bir sürede oturmak mümkün olabilmektedir.

Basur Hemoroid tedavisi için hangi ilaçlar kullanılıyor işte ayrıntılar

Varis tedavisinde de kullanılan bu ilaçların doktor kontrolünde ve önerilen şekilde gebeliğin üçüncü ayından sonra kullanılması mümkün olabilmektedir.Sadece zaman kazanıp gebeliğin bitmesinden sonraki uygulanacak diğer bir tedaviye  yardımcı olabilmek amacıyla önerilmektedirler. Kesin tedavi sağlamazlar.

Nadiren de olsa tromboz geliştiği zaman acil bir operasyon gerekebilmektedir. Günümüzde açık cerrahinin dışında  hemoroid (Basur) tedavisinde laser (infrared) , Longo tekniği ve skleroterapi uygulanmaktadır. Genel cerrahi uzmanı gerektiği ve en güvenilir olan şekilde bu operasyonu gerçekleştirecektir.

Hamilelikte Hemoroid , Basur Olmaması İçin Önlem alın: ( Basuru rahatlatmak ve gidermek için yapılması gerekenler nelerdir )

-Bol miktarda sebze ve meyve tüketin. Aç karnına sabahları birkaç adet kayısı  veya kabuğu ile birlikte yeşil elma yiyin.

-Günde en az 2 litre su için.

-Mayalı, ekşili ve acılı yemeklerden kaçının. Kahve ve çay içmeyin.

-Kabızlığı azaltmak için kepekli ekmek tüketin.

-Doktorunuzun önerdiği egzersizleri ve Kegel ekzersizlerini yapın.

-Tuvaletinizi yaparken ıkınmayın. Tuvaletten sonra kesinlikle kuru tuvalet kağıdı kullanmayın ,ıslak bebek mendillerini tercih edin.

 Hemoroid (basur) normal doğuma engel midir? Basurun Bebeğe Zararı Var mı ?

Hayır,engel değildir. Eğer büyük hemoroid paketleri ile birlikte dış genital organda yaygın varisler var ise veya hemoroid fazla büyüyüp tromboze olup kan pıhtısı içinde birikmiş ise doktorunuz değerlendirip sezaryen kararı verebilir. Basit hemoroidlerde doğumun normal yoldan gelişmesine engel yoktur. Onun haricinde basur olan bir kadının bebeğine verebileceği bir zarar yoktur yani sizin hemoroid olmanız bebeğe bir zarar vermez.

Doğum sonrası çoğunlukla hemoroide bağlı problemler azalacaktır.Doğum sonrası 3 ay beklenip gerileme olmazsa genel cerrahi uzmanıyla görüşmeniz önerilir.

Bu yazı Genel Cerrahi Uzmanı  Op.Dr.Cavit Hamzaoğlu tarafından hazırlanmıştır. (www.hemoroid.net)