X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

İdrarım turuncu ve kokuyor ve köpüklü

İdrarım koyu sarı turuncu kahverengi ve kokuyor ve köpüklü hamilemiyim kadınlar kulubü

İdrarım koyu sarı turuncu kahverengi ve kokuyor ve köpüklü hamilemiyim kadınlar kulubü

hamilemiyim.org sayfamıza yine sık yöneltilen soruların başında gebelik isteyen hanımlar tarafından sorulan idrar renginin koyu olması gebelik belirtisimi,idrarın kokması hamilelik belirtisimi yönünde.Bizde bu sorulara açıklık getirmek için bir yazı hazırladık. Tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

İdrar renginin değişimi bir çok hastalığın belirtisi olabilir.Yoğun vitamin kullanımı idrar renginin koyulaşmasına neden olabilir.Mesela idrarın altın sarısı renginde olması vitamin zehirlenmesinin belirtisi olabilir.Çok koyu sarı idrar vücudunuzun aşırı susuz kaldığını gösterir.Pembe va kırmızıya yakın idarar rengi ise genelde antibiyotik kullanımı kaynaklı olabilir. İdrarın kanlı olması ise taş, kum vb. çeşitli hatalıkları düşündürür. Turuncu idrar rengide vücudun susuz kaldığını gösterir. İdrarın aşırı açık renkte olması ise hepatit,siroz şeker hastalığı gibi rahatsızlıkların belirtisi olabilir.Açık renkli idrar aynı zamanda aşşırı sıvı tüketiminde de olabilir.Bu idrar renkleri ve bulguları tetkitlerle teşhis konusunda kesinlik kazanır.

idrarım turuncu sarı kokuyor hamilemiyim

Şimdi gelelim gebelik dönemindeki idrar rengine. Gebelik döneminde idrarın rengi değişir. Bu dönemde  idrarın rengi koyu bir renk almakta. Lakin bu durum kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Yani idrar koyuluğunu gebelik teşhisi için kullanamayız. Yukarda saydığımız nedenlerden ötürü idrarın renginde değişim olabilir. Gebelik şüphesinde  beklenen mensinizde en az 3 günlük gecikme olursa test yapmanızı öneriyoruz.

Normal olarak ilişki geçirmemiş iseniz ve yukarıdaki gibi sarı turuncu köpüklü ve sarı renkte hatta kahveye çalan renklerde köpüklü bir idrarınız var ise böbrek ile ilgili sıkıntılar yaşıyor alabilirsiniz. Durumu gecikmeden doktorunuz ile istişare ederek değerlendirmenizde yarar olduğunu düşünüyorum. Ayrıca sadece idrar rengini hamilelik ile bağdaştırmak doğru olmayacaktır. Aşağıda yer alan konularımız sizlere hamile misiniz değil misiniz daha ayrıntılı bilgiler sunacaktır. Ayrıca bu konumuz ile alakalı bizlere geri dönüş yapabilirsiniz. Soracağınız tüm soruları titizlikle inceleyerek cevaplayacağımızdan emin olabilirsiniz.

KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM ?

Hamilemiyim İlk hafta gebelik belirtileri nelerdir

Haberi Okumak için Tıklayın

Adet neden gecikir gelmez ? Hamilemiyim ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Hamilelik Belirtileri Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de Sizlerle

Haberi Okumak için Tıklayın