Beta Hcg değerleri ne zaman yükselir

BETA HCG değerleri nedir ve ne zaman yükselir ? Yükselmesi ne anlam taşır. Hcg Hormonu Ne Zaman Yükselir Bazı durumlarda

beklenen beta-hCG değeri normalden fazla olabilir ya da seri incelemelerde artış beklenenden daha yavaş saptanabilir. Bu durumların altında yatan olası nedneler şunlardır: Erken gebelik kaybı ya da biyokimyasal gebelik: Bazı durumlarda yumurta döllenip embryo oluşur ancak rahim içinde tutunma aşamasında gebelik kaybedilir. Birkaç günlük adet gecikmesi olabilir ya da olmayabilir. Böyle bir durumda adet gecikmesinden önce ya da tam o günlerde kanda yapılan gebelik testinde hCG'nin gebelik ile uyumlu olduğu gözlenir ancak seri ölçümlerde artış ya normalden az olur ya da değerler giderek düşer ve gebelik öncesi düzeye iner. Bu durumda biyokimyasal gebelikten söz edilir. Tüp bebek tedavilerinde sıkça karşılaştığımız bir durumdur. Dış gebelik: Gebeliğin rahim içinde değil de başka bir yerde yerleşmesi durumunda dış gebelikten söz edilir. Dış gebelik varlığında normalde erken gebelikte karşılaşılan tüm yakınmalar bulunabilir. Bunun yanısıra kanda yapılan ölçümlerde hCG artışının olmsı gerekenden daha düşük olduğu görülür. Mol gebelik: Mol gebeliklerde kan beta hCG değerleri çok yüksek seviyelere ulaşabilir ve 2.000.000 IU/mL kadar olabilir. Mol gebelikte serbest beta hCG değerleri de artış gösterir. Mol gebelik sonrası durumun normale dönüp dönmediği sık aralıklarla yapılan beta hCG ölçümleri ile takip edilir. Kanser: Bazı yumurtalık kanserleri, testis kanseri ve yine bazı mesane kanserlerinde hCG üretimi saptanabilir.Ancak değerler çok yüksek değildir. hCG salınımının en önemli olduğu kanser türü ise plasenta hücrelerinden köken alan koriyokarsinomdur. Hipofizer hCG: Hipofiz bezinde LH üreten hücreler çok az miktarda hCG de üretirler. Gebe olmayan bir kadının kanında 5-10 IU/mL düzeyinde hCG saptanmasının nedeni bu üretimdir. Çoğul gebelikler: İki ya da daha fazla sayıda bebeğin bulunduğu gebelikler de kan hCG değerleri normalden daha yüksek olur. Bununla birlikte kaybolan ikiz varlığında hCG artışı beklenenden daha yavaş olabilir. Sitede yer alan bilgiler "Bu yazı Dr. Alper Mumcu'dan (www.mumcu.com) alınmıştır"  

2012-01-14


Beta HCG değeri

Beta HCG değeri

Beta hcg değeri değerleri sonuçları betahcg değerine göre hamilelik kaç haftalık hamileyim ? B-hCG değeri Hamileliğin var olduğunun

Beta HCG testi örneği

Beta HCG testi örneği

Beta hcg testi örneği - Beta hcg testinden hamile olduğumuzu nasıl anlarız ? Kanda gebelik haftası

Beta Hcg Sonuç Değerlendirme

Beta Hcg Sonuç Değerlendirme

Beta hcg nasıl değerlendirilir ? Beta hcg testine anında cevap alabileceğiniz konumuz Canım anne adayları, artık herkes

Beta Hcg sonucuna göre cinsiyet

Beta Hcg sonucuna göre cinsiyet

Merhabalar ben Buse Güloğlu, ben birşey sormak istiyorum acaba bu beta hcg değeri sonucuna göre hamilelikte

Beta hcg gebelik sitemizden tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Beta hcg gebelik sitemizden tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Hamilelik sürecinde ve ilk olarak anne olmaya çalışan kadınlarımızın ne kadar meraklı ve ne kadar erkenden

Beta HCG değeri kaç olursa hamilelik anlaşılır?

Beta HCG değeri kaç olursa hamilelik anlaşılır?

Merhaba hocam adetimden 4 gün geçti hcg testi aptırdım değerim 6,8 çıktı sizce hamilemiyim?HCG değeri kaç


Yorum Gönder

  1. ceylan diyor ki:(12 Mayıs 2017 16:11)

    ben 4 gün önce bhgc testi yaptım 0.25 di bugun yaptım 0.100 bidaha yapmama gerek varmıdır?

    1. Site Yönetimi diyor ki:(15 Mayıs 2017 07:28)

      Adetiniz geciktinden sonra yaptıysanız tekrarlamanıza gerek yok.

  2. diyor ki:(08 Mayıs 2017 13:26)

    Merhaba tup bebek yaptırdım ve bugun 12.gunum kan testınde betahcg H8.68 cıktı kanamamda var acaba sonuc gebelik lehınemı.acıl cvp beklıyorum şimdıden tesekkurler

    1. Site Yönetimi diyor ki:(09 Mayıs 2017 06:51)

      Merhaba değer gebelik lehine görünüyor kanamanız için hemen hekiminizle irtibata geçin

  3. ozge diyor ki:(10 Nisan 2017 18:02)

    bugun adet gunum ıdrar testınde sılık cızgı kan testınde 3.6 cıktı gebelık olabılırmı

    1. Site Yönetimi diyor ki:(11 Nisan 2017 07:05)

      Değer gebelik lehine değil.

  4. Diyorki diyor ki:(07 Nisan 2017 13:52)

    Merhaba beta hcg testi yaptırdım 9.6 cıktı yaptırdıgım günün akşamı adet oldum hastalanınca doktora gitmedim tekrardan sonuc için yoktur diye düşündüm adet olmamın üzerinden 15 gün gecti fakt halen varmı yokmu diye düşünceliyim sizce nedir

    1. Site Yönetimi diyor ki:(08 Nisan 2017 07:11)

      Merhaba kimyasal gebelik yaşamış olabilirsiniz yada gebeliğiniz devam ediyordur.Tedbir amaçlı tekrar hcg testi yapın.

  5. diyor ki:(01 Nisan 2017 23:01)

    Benim birgun once verdim kan degeri beta hcg 1.20ve aradan bir gun sonra tekrar kan verdim beta hcg 3.4olmus sizce gebemiyim bu degerin hangisi yuksektir

    1. Site Yönetimi diyor ki:(03 Nisan 2017 06:50)

      Değer gebelik lehine değil.Gebelk söz konusu olursa değer yükselir.

  6. diyor ki:(18 Mart 2017 19:23)

    Merhabalar adetime 3 gün var kan tahlilinde 46.31 cıktı çarşamba gunu tekrarliycam testi sizce gebelikten söz edilebilir mi?

    1. Site Yönetimi diyor ki:(20 Mart 2017 07:22)

      Merhaba değer görünürde gebelik lehine hekim kontrolünde olun.

  7. diyor ki:(07 Mart 2017 09:21)

    Merhaba ben dün kan testi yaptırdım beta hcg 37.65 çıktı doktor 2-3 sonra tekrar gelın kan verın dedi hamilemym degılmıyım acaba ?

    1. Site Yönetimi diyor ki:(07 Mart 2017 10:03)

      Soru tekrarı yapıp durmayın 10 defa aynı soruyu sormuşsunuz.  Değer görünürde gebelik lehine seyri için hekim kontrolüne tekrar çağrılmışsınız.

  8. sinem diyor ki:(01 Mart 2017 17:41)

    merhaba reglime 5 gün kala hcg testinde değerim 2,00 çıktı şuan 2 gün kaldı reglime değer 4,3e çıkmış gebelik belirtisinden söz edilebilir mi?

    1. Site Yönetimi diyor ki:(02 Mart 2017 07:36)

      Merhaba Değer gebelik lehine değil. Gecikmeniz olursa testi tekrar yapın

  9. diyor ki:(25 Şubat 2017 11:20)

    merhaba 1 haftalik adet gecikmesi ile kanda beta hcg testinde sonucum 9722.2 cikti gebelik varmi acaba.

    1. Site Yönetimi diyor ki:(25 Şubat 2017 18:23)

      Merhaba her değer gebelik lehine değildir. Görünürde değer hamileilk lehine görünsede hekim kontrolün de olun.

  10. Elif yilmaz diyor ki:(10 Şubat 2017 23:31)

    Hocam ben en son Aralık ayının 28 inde adet oldum ve daha olmadım 14 gün geçti bugün kanıma baktırdım 2.2 çıktı doktor negatif dedi ama olmuyorum 26 yaşındayım 2 kızım var böyle birşey ilk defa başıma geldi napmaliyim yardımcı olurmusunuz

    1. Site Yönetimi diyor ki:(11 Şubat 2017 07:11)

      Hekime görünmüşsünüz gebelik söz konusu değil. Her adet gecikmeside gebelik değil. Hormonal yada rahim kaynaklı bir sorun olabilir.

  11. nihal diyor ki:(09 Şubat 2017 12:28)

    hocam merhaba ben aşılama yaptırdım 14. gün beta hcg testi yaptırdım değer 8,93 çıktı cumartesi tekrar yaptırıcam.sizce hamilemiyim.

    1. Site Yönetimi diyor ki:(09 Şubat 2017 13:40)

      Merhaba değer gebelik lehine görünüyor  sonucu hekiminize mutlaka bildirin.

  12. Bsr diyor ki:(24 Ocak 2017 20:05)

    İlişkiye gireli bugün sekiz gün oldu bhcg testi 2.1 çıktı erken mı yaptırdım testi yeniden yaptırmalı mıyım adetime daha 4-5 gün var.tesekkurler.

    1. Site Yönetimi diyor ki:(25 Ocak 2017 07:41)

      Adetinizde en az 3 günlük gecikme olursa tets yapın erken yapmışsınız..

  13. gmz diyor ki:(17 Ocak 2017 19:10)

    Adetime 1 gun kala kan testi yaptirdim 2 cikti adet gunum bugun ama olmadim sizce hamilelik varmi yada deger ne zaman artar

    1. Site Yönetimi diyor ki:(18 Ocak 2017 06:50)

      Gecikmeniz olursa testi tekrar yapın..Gebelik olursa değer artar.

  14. diyor ki:(17 Ocak 2017 10:30)

    Adetim 4 gün geçti hcg 258.6 çıktı hamilemiyim

    1. Site Yönetimi diyor ki:(17 Ocak 2017 10:38)

      Değer gebelik lehine hekim kontrolünde olun..

  15. Feride diyor ki:(16 Ocak 2017 09:23)

    Kan testim 10.9 hamilelik varmı acaba

    1. Site Yönetimi diyor ki:(16 Ocak 2017 09:27)

      Dğer gebelik lehine hekim kontrolünde olun

  16. diyor ki:(12 Ocak 2017 08:04)

    Merhaba adetim başlangıcı 23 kasım 28 kasımda temizlendim hala regl olmadim adetimde yer yer düzensizlikler oluyor normalde dün beta hcg yaptırdım 1,7 çıktı oradaki doktor şüpheli dedi çok arada bu sonuç dedi başka bi doktor sonucuma hamile değilsin dedi bu sonuç neyi gösteriyor

    1. Site Yönetimi diyor ki:(12 Ocak 2017 08:10)

      Merhaba değer şüpheli değil . Değeriniz negatif gebelik lehine değil.

  17. diyor ki:(10 Ocak 2017 22:29)

    Adetime 5 gün var akşam kan verdim beta hcg 100 çıktı bu yükseklik normal mi fazla mı bir sıkıntı olabilir mi kasık ağrılarım var idrarda da pozitif geldi son adet tarihim de 19 Aralık ama hormon yükselmesi çok erken olmamiş mı bu gebelik belirtisi mi yoksa bir hastalık işareti mi hcg yükseliyor mu diye kontrol etmem yeterli mi ?

    1. Site Yönetimi diyor ki:(11 Ocak 2017 06:51)

      Değere bakıp biz gebeliğin seyri hakkında değerlendirme yapmıyoruz. Hekim kontrolünde olun.

  18. diyor ki:(10 Ocak 2017 15:11)

    Merhaba hocam ben normalde 32 günde bir adet olan insanim geçen ay 26 inci günde adet oldum bu ayda 28 inci gün hala yok kan testi yaptım 0.100 çıktı doktor şu durumda yok dedi sizce biraz daha bekleyip test yap sammi acaba olmazsam

    1. Site Yönetimi diyor ki:(10 Ocak 2017 17:11)

      Merhaba  Bir kaç gün içinde mensiniz başlamazsa testi tekrar yapın.

  19. Nisa diyor ki:(09 Ocak 2017 05:58)

    Merhabalar. Sabahın bu saatinde yazıyorum ama tuhaf bir şeyle uyandım. Bebek düşünüyoruz. Son adet bitiş tarihim 21 aralikti ilişkiye giriyoruz bu sabah lekelenme şeklinde kanamam oldu ve adet olmama bir hafta var günü gününe adet olan bir insanım çoğu insan bunun yerleşme kanaması olabileceğini söylüyor sizce dogru mudur eğer öyleyse idrar testinde ve kan testinde ne zaman belli olur lütfen beni bilgilendirirmisiniz

    1. Site Yönetimi diyor ki:(09 Ocak 2017 17:55)

      Merhaba yerleşme kanamasıda olabilir hormonal yada rahim kaynaklıda. Mensinizde gecikme olursa test yaparak gebe olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.

  20. diyor ki:(06 Ocak 2017 15:03)

    Merhabalar geçen ay adetimden 1 hafta sonra mide bulantilarim başladı test yaptırdım 0.05 çıktı. 4 gün sonra 1.20 ye ulaştı 2 hafta sonrasında yani bugün adetim bittikten sonra ise bu değer 3.1 olmuş ve ben düzevli şekilde adetini gördüm sizce değerlerin bu denli yükselmesi neye işaret.

    1. Site Yönetimi diyor ki:(06 Ocak 2017 18:05)

      Merhaba  Hiç bir şeye işaret etmiyor. Adet olmuşsunuz testlerinizde negatif.

  21. diyor ki:(03 Ocak 2017 20:14)

    Meraba iyi günler adetimden 8 gün gecikti cuma gnu bcgh testi yapıldı . 28.1 çıktı doktor çok yeni daha dedi 1 haftaliktan da küçük dedi pazartesi günü yapildi 38.2 çıktı bi yardımci olabilirmsnz lütfen

    1. Site Yönetimi diyor ki:(04 Ocak 2017 06:57)

      Merhaba değer gebelik lehine hekim kontrolünde olun.

  22. diyor ki:(03 Ocak 2017 11:32)

    Adetime 2-3 gün var dün grip olduğum için doktora gittim beta hcg baktı sonuç 7 çıktı hamile olabilirmiyim

    1. Site Yönetimi diyor ki:(03 Ocak 2017 12:44)

      Hcg değeriniz şüpheli gecikmeniz olursa testi tekrar yapın.

  23. diyor ki:(01 Ocak 2017 11:01)

    Adetim 3 gün geçti gecikmeden bir gün önce test yaptırdım sonuç 2 çıktı gebelik ihtimali olabilir mi

    1. Site Yönetimi diyor ki:(02 Ocak 2017 07:00)

      Bir kaç gün içinde mensiniz başlamaz ise tekrar test yapın. Değeriniz gebelik lehine değil.

  24. Melek diyor ki:(28 Aralık 2016 15:08)

    Hocam merhaba. Beta hcg değerim 23 aralikta:1804 iken 27 aralikta:3401 e yükselmiş. Ama iki kat gibi bir artış değil. Ve 4 gün geçmesine rağmen.29 aralıkta tekrar vereceğim. Böyle durumlarla karşılaşıp ultrasonda kese görüldüğü durumlar oluyor mu? Kimyasal ya da dış gebelik ihtimalinden korkuyorum. İyi günler. Kolaylıklar diliyorum hocam

    1. Site Yönetimi diyor ki:(29 Aralık 2016 07:43)

      Merhaba Değere bakıp siz kendi kendinize dğerlendirme yapmayın. Hekiminiz durumu en sağlıklı değerlendirebilir. Kimyasal , boş dış gebelik belli aralıklarla yapılan hcg + hekim kontrolü ile anlaşılabilir.

  25. Fatos diyor ki:(27 Aralık 2016 16:43)

    Hocam yazmayi unuttum detaylı yaziyim beta hcg adetime 1hafta kala 2.79 çıkmıştı ve yine pazar günü kana tekrar baktilar 1.20 cikti son ilişki tarihi 16 aralık hamile kalma ihtimalim varmi grip ilacı kullaniyorum kullaniyimmi sizce son adet tarihi 29kasim

    1. Fatos diyor ki:(27 Aralık 2016 16:30)

      Mrb hocam size 6gun oncede yazmistim son adet tarihim 29kasim ben adetime bir hafta kala beta hcg 2,79 çıktı ve yine rahatsizliktan dolayı tekrar kan degerime baktilar ve 1.20 cikti en son ilişkiye 16 aralikta girdik bu ay gebelik olurmu ilaç yazdi doktor gripten dolayi kafam karisti kullanıyorum sizce neyapmaliyim

      1. Site Yönetimi diyor ki:(27 Aralık 2016 17:38)

        Merhaba ilaç kullanımı hakkında yönlendirme yapmıyoruz. Değerler gebelik lehine değil. Lakin henüz gecikmeniz de söz konusu değil tedbirli olmakta fayda var.

    2. Mrakli diyor ki:(24 Aralık 2016 15:19)

      Merhaba hocam son adet tarihim 17.11.16 bu ay adetimin iki gün geç kaldgnda beta degerim 10.31 çıktı iki gün sonra tekrar baktrdm 13.57 çıktı hamile mym bu artış normal mi ilk haftalarnda oldgu için mi az çıktı sebebini yazarsanız ve bu arts ne demek aciklrsanz sevnrm suan adetim 1 hafta geckti cvbiniz için smdiden tskler

      1. Site Yönetimi diyor ki:(24 Aralık 2016 18:30)

        Merhaba değere bakıp gebeliğin seyri hakkında değerlendireme yapamayız hekim kontrolünde olun.

    3. Fatoş diyor ki:(23 Aralık 2016 22:19)

      Mrb hocam son adet tarihim 29 Kasım adetime 1hafta kala beta hcg baktirdim sonuç 2,79 acaba bu değer yükselirmi adet günüme kadar

      1. Site Yönetimi diyor ki:(24 Aralık 2016 09:42)

        Gecikme olursa tst yapın. Çok erken yapmışsınız. Gebelik söz konusu olursa değer yükselir.

    4. diyor ki:(23 Aralık 2016 17:00)

      Merheba.ben tup bebek yaptırdım ılk denemem.11cı gun sabah kan testı verdım sonuç 1.2 cıktı.sızce kan degerlerım sonradan kalka bılırmı?erken yaptırmış ola bılırmıyım testı?

      1. Site Yönetimi diyor ki:(24 Aralık 2016 09:51)

        Merhaba test sonucu gebelik lehine değil. 4 gün sonra testi tekrar yapın. Test sonucunu hekiminize mutlaka söyleyin.

    5. diyor ki:(21 Aralık 2016 17:13)

      Merhaba 6 aralikta asilama yaptirdim 14.gunde bhcg degerim 9,6 cikti 16. Gunumde yani bugun 9,3 cikti hcg ignesinin etkisi ile bu degerlerde oldugunu tahmin ediyorum ve muhtemelen degerin yukselmeyecegini dusunuyorum tahlili tekrar etmeme gerek var mi acaba deger yukselebilir mi (genellikle adet duzensizligi olan biriyim ve folikul gelisimim de yavas ne yapmaliyim sizce )

      1. Site Yönetimi diyor ki:(21 Aralık 2016 19:07)

        Merhaba , adetinizde gecikme olursa testi tekrar yapın. Gebelik söz konusu olursa değer artıcaktır karamsar olmayın.

    Etiketler :