11 haftalık gebelik hakkında bilinmesi gerekenler

S

Sadmin

Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Forum
Yönetici

11 haftalık gebelik kadınlar kulübü hamilemiyim forum'da


Selam kızlar bu konuyu incelediğinize göre şimdi siz 11 haftalık gebesiniz. Peki bununla ilgili nehler bilmelisiniz karnınızdaki mini minnacık bebeğin öncelikle yaklaşık uzunluğu 2.50-3.80 cm arasındadır. Bir incir orta boy bir incir kadar diyebiliriz. Bu haftadan itibaren bebeğinizin gelişmesi çok önemli bir yol kat etmeye başlayacaktır. Artık bebişiniz ellerini kapatıp kapatıp açmaya, başlayacaktır. Tam da bu haftada bebeğinizin ayak şeklini çok belirgin olarak görebilirsiniz. Hatta diş etlerinin altında küçücük dişçikleri yavaş yavaş oluşacak ve kemik bölümlerinin tamamı yavaştan sertleşmeye başlayacaktır.


Bu aşamada anne karnındaki bebeğin hareketlerini çok ama çok nadir şekilde duymaya başlarsınız. Herkes bu haftalık bir gebelikte bu belirtiyi almamış olabilir. Yani karnınıza vuruyor mu vurmuyor mu hissedemeyebilirsiniz panik yapmayın lütfen. Hıçkırıkları da bu haftalarda başlar ama, tıpkı karınıza attığı tekmeyi hissedemeyeceğiniz gibi emin olun bunu da hissedemezsiniz.
11 haftalık gebelik kadinlar kulubu.png


11 haftalık hamilelikte bebeğin durumu nedir ?


Bu haftalarda maksimum 4cm boyuna ulaşacak bebeğinizin dediğimiz gibi önemli gelişmeleri son sürat devam edecektir. Bu haftadaki bebeğin cinsiyetinin öğrenilmesi mümkün değildir. Biliyorum bakayım söyleyeyim diyenler tamamen yüzde elli oranda atmasyon ile belki tutturabilir ama bilim bilinemez diyor. Artık bu aşamada bebeğinizin saçları yavaştan belirginleşmeye ve çıkmaya başlayacaktır.

11. haftalık gebelikte bebeğinizin büyük bir bölümünü sadece büyümüş kafası alacaktır. İlerleyen zamanlarda vücudun geri kalan kısımları yavaş yavaş orantılı bir şekilde büyümeye ve son şeklini almaya devam edecektir.

11 haftalık gebelikte kadın vücudunda ne gibi değişiklikler olur ?​


Hem içten hemde dıştan kilo olarak hızla vücudunuzda genişlemeler devam edecektir. Bu gelişme ile birlikte bebeğinizin de geliştiğine emin olabilirsiniz. Vücudunuz daha fazla ter, yağ kan ve amniyon sıvısını üretmeye başlar bu aşamalarda çok fazla suya ihtiyaç duyabilirsiniz. Daha fazla su da tüketmelisiniz zaten. Mutlaka yanınızda suyu günlük içecek şekilde ( bazı kadınlarımızın su içimek aklına gelmez ) tutmalısınız. Su son derece faydalı ve bebeğiniz için son derece önemlidir. Kilo ile başınız belada olmasın bebeğiniz de sağlıklı olsun diye düşünüyor iseniz lütfen un ve türevi tüm maddelerden uzak durunuz. Atıştırmalar kurabiyeler tuzlu bisküviler, tüm hepsinden uzak duracaksınız illa atıştırma yapacak iseniz badem kuru meyveler fındık fıstık tüketebilirsiniz. O da tabiki belirli ölçülerde tüketmeniz gerekiyor.

Hormonlarıızdaki aşırı değişim, sizin sindirimlerinizi olumsuz yönde etkileyecektir. Tüm tüketilen yiyecekleri midelerinizin eritmesi mümkün olmayabilir ama lütfen endişe etmeyiniz.

11. haftalık gebelikte nasıl beslenmeliyim neler yemeliyim ?


Sindirim sisteminizin yavaşladığını biraz önce sizlere söylemiştik bu bakımdan beslenme düzeninizi biraz değiştirmeniz gerekiyor. Kabızlıklarınız var ise gaz var ise bu şikayetler fazla ise daha fazla sıvı ve lifli besinlerin tüketilmesini sizlere tavsiye ediyoruz. Çok fazla yemek yemek bebişe baskı yapacağından dolayı öğünleri azaltmalı iyice çiğnereyerek tüketmeniz gerekiyor.

Bebeğinize bazı besinlerin zarar vereceğini lütfen unutmayın. Az pişmiş her şeyden özellikle et süt ve yumurta gibi ürünlerden kaynağı belli olmayan peynirlerden tavuklu salatalardan vs uzak durmanız son derece önemlidir. Çay ve kafein içeren kahvelerin minimuma indirilmesi mümkün ise tüketilmemesi gerekiyor bunu unutmayalım. Kuru incir soğan enginar kabak çekirdeği, tahin pekmez ringa balığı bunları kesinlikle tüketmeniz gerekiyor. Özellikle balık ve omega 3 yağ asitleri bebişiniz için olmazsa olmazlardandır tüketmelisiniz.

Bu konuda sorunlar yaşıyor iseniz sitemizde sizlere yardımcı olacak uzmanların olduğunu lütfen unutmayınız. Sağlıklı günler dileriz.
 
Üst