12 Haftalık Bebeğin Cinsiyeti Belli Olur mu?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

12 haftalık bebeğin cinsiyeti belli olur mu kadınlar kulubü hamilemiyim forum'da.​


Merhabalar hanımlar ben 12 haftalık gebeyim doktoruma gittim ama cinsiyeti söylemedi. Acaba 12 haftalık bebeğimin cinsiyeti belli olur mu? Çok merak ediyor ve heyecan yapıyorum galiba ama bebeğime şimdiden alışveriş yapmak istiyorum. Bir arkadaşıım söylemişti 12 haftalık bebeğin cinsiyetini söylüyormuş bazı doktorlar. Acaba renkli ultrasona filan girsem orada görebilir miyim bu haftada cinsiyetini?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Öncelikle sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim. 12. haftada bebeğinizin cinsiyeti oluşmuş oluyor ancak normal karın üstünden cinsiyetini anlamak olanaksız olabilir. Vajinal ultrasondan cinsiyeti anlaşılabilir ama çoğu anne bunu yapmayı reddediyor bebeğime bir şey olmasın kanısı ile. Bir de kesinliği belli olmayan yöntemler var ama o da muamma. Bence siz kesinlik için 15.-18. haftaları bekleyin derim. 13. haftada da bebeğin cinsiyetini görülebilinme durumu var ama yanıltıcı olabilir açısından doktorlar mutlaka 18. haftayı beklemekteler. Bir de yaramaz bebişler var tabii. Cinsiyetini göstermeyen yaramaz bebişler için de kesin sonuç için 20. haftayı beklemek gerekiyor. Biraz daha sabredin en güzel şekilde bebeğinizin cinsiyetini öğrenebilirsiniz. Çok güzel heyecanlar bunlar.

''12 haftalık gebelikte bebekte gelişimler''

İç organları gelişimini tamamlar, cinsiyeti oluşur, hareket edip tekme atabiliyor, kıkırdak ve kemikleri gelişmeye başlar, ince bir tüy tabakası oluşmaya başlar, saç tırnak gibi dokular oluşmaya başlar.

Nub teorisine göre cinsiyet öğrenme var hanımlar deneyip olumlu sonuç alanlar varsa yoruma yazabilirler. Biz de kesin doğru mu yoksa uydurmasyon mu öğrenmiş oluruz:)

 
Üst