125 gr tereyağı kaç kaşık kurabiye yapıyorum acil bakın kızlar

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

125 gram tereyağı kaç kaşık eder kadınlar kulubü 125 gr tereyağı kaç kaşık hamilemiyim forum'da.​

Kızlar evde dur dur sıkıldım bir tarif vardı kurabiye tarifi orada şu şekilde yazıyor. 125 gram tereyağı ben de ölçülü değil yani kilo ile satın aldığım için 125 gramı ayıramadım. Yani şu tariflere neden şu kadar kaşık bardak yazmazlar bazen sinir olurum. Yani velhasıl kelam 125 gram tereyağı kaç kaşık eder tam olarak ölçüsü nedir? Bilenler varsa yazarsa sevinirim herkes de faydalanmış olur bence kızlar.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Tariflerde ölçüler verilmesinin amacı lezzetin tam anlamıyla tutturulmak istenmesidir. Ölçülere göre yapılan tarifler daha lezzetli tam anlamıyla kıvamında olacaktır. Ama dediğiniz gibi bazen gramlık ölçüleri bilemeyip ne kadar kaç kaşık ya da bardak olarak hesap etmekte zorlanırız. Böyle durumlarda aslında bir ölçek almak işinizi kolaylaştırır ama nette her yerde bununla ilgili bilgiler bulabilirsiniz. İlk olarak size şu bilgiyi vermek istiyorum. 1 kaşık tereyağ tam olarak 14 gram ediyor. Ama tariflerde genelde 50 gr 100 gr ya da 125 gr gibi ölçüler yer almakta buna dair de bilgiler vereceğim.

50 gram tereyağı 3.5 yemek kaşığı, 5 tatlı kaşığı, 10 çay kaşığı eder.
100 gram tereyağı 7 yemek kaşığı, 10 tatlı kaşığı, 20 çay kaşığı eder.
125 gram tereyağı 8.5 yemek kaşığı, 12.5 tatlı kaşığı, 25 çay kaşığı eder.
150 gram tereyağı 10 yemek kaşığı, 15 tatlı kaşığı, 30 çay kaşığı eder.
200 gram tereyağı 14 yemek kaşığı, 20 tatlı kaşığı, 40 çay kaşığı eder.

Temel olarak gram miktarları ve karşılıkları bunlardır. Bu ölçülere göre daha lezzetli ikramlar ortaya çıkarabilirsiniz. Milli tatlımız olan sütlaç nasıl yapılır? Çocukların ve yetişkinlerin her yaştan insanın sevdiği bir tatlı olan sütlaçı ''evde sütlaç nasıl yapılır'' yazımızdan öğrenebilirsiniz.

 
Üst