19 Haftalık Hamileyim Bebeğim Hareket Etmiyor

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

19 haftalık gebelik kadınlar kulubü 19 haftalık hamilelik hamilemiyim forum'da.​

Kızlar ben tüp bebekle hamile kaldım 2. denememdi. Çok şükür tuttu Rabbim nasip etti debu duyguyu da tadıyorum. Ama çok mu endişe edip pinpirikleniyorum bilmiyorum ama 19. haftadayız ve bebeğimin tekmelerini hissetmiyorum. Hareket ettiğini hissedemiyorum. Bu normal mi anormal mi sizce? Doktora da sormayı unuttum ama ben farklı görüş ve fikirleri de duymak istedim buradan. 19 haftalık arkadaşlar varsa hissediyor musunuz bebeğinizin hareketlerini? 19 haftalık gebelik yaşayanlar yorumlarınızı bekliyorum.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum. Bebeğin hareketleri normalde 16-25. haftalarda alınmaya başlar. Bebek bu haftalarda hareketlenmeye başlarlar. Ama özellikle ilk hamileliğini yaşayan anne adayları bu hareketleri hissedemeyebilirler. İlk hamileliğiniz ki siz de bu hareketlerini hissedemiyor olmanız normal. Böyle durumda 25. haftalarda bebeğinizin hareketlerini daha net hissetmeye başlarsınız. İkinci hamileliğini yaşayan anne adaylar bebeğinin hareketlerini artık 13. haftada bile hissetmeye başlayabilirler. Bazen de daha az hareketli olabilir bebek. Doktorunuz eğer sağlığı yerinde diyorsa aslında hareketleri bu haftalar çok da önemli değil. Yakın zamanda siz de hissetmeye başlayacaksınız hatta artık bebeğiniz durmayacak sürekli tekmeler atacak. Hatta uyurken bile tekme atarak sizi uykudan uyandırabilir minik bebeğiniz:)

Çok merak edilen konulardan biri de bebeğin cinsiyeti kaçıncı haftada belli olur? Yazımıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 
Üst