5 aylık bebeğim grip oldu nasıl geçirebilirim?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Bebeklerde grip nasıl geçer kadınlar kulubü bebeklerde grip ne iyi gelir hamilemiyim forum'da.​


Hanımlar 5 aylık bebeğim var burnu akıyor dünden beri şuan ateşi yok ama ateşi olursa ne yapabilirim. Ya da gribini geçirmek için ne yapabilirim. Tecrübeli anneler fikirlerinizi paylaşabilir misiniz benimle? Yardımcım yok yanımda annem de uzakta ben de sizlere sormak istedim. Bebeğimin gribini nasıl geçirebilirim bitkisel evde yapabileceğim şeyler varsa onu da yapabilirim arkadaşlar.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Bebeğiniz için çok geçmiş olsun. Bebeklerde grip nasıl geçer? Ama size şöyle söyleyeyim bebeğiniz daha çok küçük olduğu için evde bitkisel türden şeyler vermemelisiniz. Yani bilmeden bir şeyler vermek bebeğe yarardan çok zarar verebilir. Zaten emdiğini düşünüyorum sizi anne sütü en iyi ilaç olacaktır sık sık emzirmeye devam edin. Bebeğinizi sıcak tutun. Burnu akıyorsa doktora danışarak serum fizyolojik ve burun çekme aparatı alabilirsiniz. Bebeğin akan burnu ciğerlerine inmemiş olur. Ateşi olursa mutlaka doktora gitmeniz gerekiyor zaten. Ayrıca bebeğinizin nemli bir odaya ihtiyacı olduğu için buhar makinesi ya da yoksa kaynar su bulundurmalısınız odasında. Ayrıca bebek sürekli dinlenmeli. Ateşini de sık sık kontrol edin. Bol bol emzirin ki anne sütü hem onun sıvı alımını destekler hem de daha çabuk ayağa kalkmasını sağlar. Burnu çok tıkalı ve ememiyorsa burnunu dediğim gibi serum fizyolojik sıktıktan sonra burun aspiratörü ile temizlemelisiniz hemen sonrasında burnu açıldığında emerse daha verim alırsınız. Grip olan bebek susuz kalmamalı bunun için emmeli ve süt ile su ihtiyacını karşılamalı.

Bebeklerde grip ve başka bir sorun olan hırıltılı nefes alıp verme durumunda ne yapabilirsiniz? ''Bebeğimde hırıltı var nasıl geçecek ya bu'' konumuzdan bebeklerde hırıltı konusuna da bir göz atın derim. Bebeklerin hastalık durumlarında yanlış bir hareket yapmamak için anne babaların daha fazla bilinçlenmesi gerekmektedir.

 
Üst