Acı oje tırnak yiyen çocuğa çare mi?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Acı oje fiyatları kadınlar kulubü acı oje kullananlar hamilemiyim forum'da.​

Arkadaşlar benim 4 yaşında kızım var tırnaklarını yiyor. Yeme dedikçe daha da yeme isteği geliyor çocuğa. Acı oje sürüp bunu vazgeçirdiğini duydum. Siz denediniz mi tırnak yiyen çocuklarda caydırıcı olabilir mi? Acı oje nereden alabilirim? Acı oje fiyatı nedir? Bunu sürünce çocuğa zararı olur mu peki? Hani tırnaklarını ağzına götürüyor sürekli baş edemiyorum gizli gizli yapmaya çalışıyor yaa. Nasıl geçireceğim bunu bilmiyorum. Tek çarem acı oje.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Şimdi size şunu söylemek istiyorum ki. Bu çocuk tırnaklarını neden yiyor? Tırnak yiyen çocukların altında mutlaka bir şey vardır. Bazı çocuklar bir şeyden korktukları için bazıları anne baba baskısından bazıları kıskançlıktan gibi sebeplerle tırnak yiyor olabilir. Önce bence tırnaklarını yeme demek yerine yanınıza alın bir okşayın çocuğunuzu sorun neden yiyorsun korktuğun bir şey mi var diye. Çocuklar iç duygularını dışa bazı davranışlarla yansıtırlar. Bunlardan biri de tırnak yeme. Tırnak yeme aslında hiç hafife alınacak bir durum değildir. Acı oje olayına gelince maalesef acı oje caydırıcı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca o kimyasal şeyi bebeğinizin tırnaklarına sürmeyle kalmayıp çocuk oje olduğunu unutup bunları yiyebilir de. Ne kadar zararlı bir şey yapmış olursunuz çocuğunuz için dimi? Yani yine de merak ediyorsanız söyleyeyim ama işe yaramaz sizin konunuzda bu. Acı oje fiyatları 5-95 lira arasında değişmekte. Normal bir acı oje fiyatı daha düşükken tırnak yemeye karşı özel üretilen acı cilalar bulunmakta. Ama size tavsiyem mutlaka çocuğunuzu bir pedagoga götürün.

''Çocuğun tırnak yeme nedenleri?''​

  • Kardeş kıskançlığı
  • Duygularını açıkça ifade edememek
  • Bir şeylerden korkma çekinme
  • Ebeveyn baskısı
  • Azarlanan ve hor görülme
  • Kaygılı olma
  • Sevgisizlik yeterince sevgi görememe

Çocuğu yemek yemeyen arkadaşlar mutlaka bakmanız gereken bir link bırakıyorum aşağıya. ''Çocuğum yemek yemiyor kafayı yicem'' yine bir misafir annemizin yakınmalarına kulak verdik. Siz de yorum yapmak isteyebilir ya da bilgi edinebilirsiniz.

 
Üst