Alkolden kurtulmak istiyorum bana yardım edin

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Alkolden nasıl kurtulurum kadınlar kulübü alkolden nasıl vazgeçebilirim hamilemiyim forum'da.​


Üniversite yıllarında başlayan alkol merakım bende çok şeyler götürdü. 10 yıl oldu ve artık ciddin rahatsızlık duyuyorum. Güzel bir işim var ve her gece eğlence, eğlence artık yeter diyorum. Kazandıklarım zaten içkiye gidiyor. Mal mülk sahibi de olamadım. Şimdi sevdiğim biri var ve benim içki içtiğimi bilmiyor. Alkolden nasıl kurtulurum tedavi kesin bıraktırır mı? Bende bu şekilde karşısına çıkmak istemiyorum. Ben bu değilim. Güzel bir yuvam olsun, yerim yurdum belli olsun artık. Bu hal daha nereye kadar gidecek. Evet içki içmek istemiyorum. İçkiden nasıl kurtulurum?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar.
Öncelikle hayırlı kararlar vermişsiniz. İçki ve sigara her kötülüğün başı. Hem maddi hem de manevi olarak insanları çöküşe götürüyor. Ayrıca insanoğlu yalnız başına yaşamaya göre planlanmamış. Hem sosyal hem de biyolojik olarak bir yol arkadaşı olması gerekiyor. Ama öncelikle içki meselenize gelelim. Bunun evvela kafanızda bitirmeniz gerekiyor. Düzenli hayat için bu şart. İçki beraberinde neler getiriyor bakalım.

''Alkolün zararları nelerdir''​


  • Uyku bozukluklarını,
  • Baş ağrısı
  • Göz iltihaplanmalarını,
  • Kalp ve kan dolaşımı hastalıklarını,
  • Kara ciğer hastalıklarını,
  • Gırtlak ve yemek borusu kanserini,
  • Mide kanserini,
  • Doğru düşünme ve karar verememeyi getiriyor.

Siz aslında kendiniz kabullenmiş ve artık bırakmak istiyorsunuz. Bu çok önemli bir durum ve gelişme. Sizin profesyonel destek almanızı öneriyorum. Bunun için de Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi merkezine gitmeniz gerekiyor. AMATEM bu konuda kendini epey geliştirmiş durumda. Ayrıca Psikiyatri doktoruna yani kliğine de gitmeniz alkolü bırakmanızda sizi hızlandıracaktır. Şuan gerçekte de durumunuzu tam bilemiyorum. Alkolik derecesindeyseniz, ne bileyim içmediğiniz zaman titreme gibi durumlar oluyorsa da mutlaka doktora gitmeniz gerekiyor. Boksa bu durum sizi uçuruma sürükleyecektir. Bu şekilde, ailenizi, işinizi, arabanızı, hayatınızı yani elinizdekileri de kaybedersiniz. Tabi sonrasında toparlayayım dersiniz ama iş işten geçmiş olur.

İçki içmek dinimizce de yasak ve haram kabul edilir. Hatta mutlaka aşağıda linkini vereceğim yazıyı mutlaka incelemenizi istiyorum. Kuranda geçen içki ile ayetlere bakmalısınız bence. ''Kuranda geçen içki ile ilgili ayetleri biliyor musunuz''

 
Üst