Antibiyotik kullanıyorum kan tahlili yaptırabilir miyim?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Antibiyotik kullanımı sonrası kan tahlilini etkiler mi kadınlar kulubü hamilemiyim forum'da.​

Merhabalar ben üst solunum yolu enfeksiyonu için 1 haftadır antibiyotik kullanıyorum da şimdi de kan tahlili vermen gerekiyor acaba antibiyotik kullanımına bağlı olarak tahlillerde değişiklik yapar mı? Yani antibiyotik kullanımı tahlilleri olumsuz yönde etkiler mi bunu merak ediyorum. Etkilerse antibiyotik kullanımından ne kadar sonra test yaptırmalıyım? Antibiyotik kullanımı sonrası kan tahlilini etkiler mi? Sizin deneyimleriniz nedir bu konuda?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Antibiyotik kullanımı tahlilleri etkilemez çoğunu etkilemez yani. Ama antibiyotiği neden kullanıyorsanız enfeksiyon ya da mikropların varlığı kan değerlerinizi etkileyebilir. Yani içiniz rahat etsin istiyorsanız antibiyotik kullanip bittikten sonra 15 gün sonra kan testlerinizi yaptırabilirsiniz. Kan tahlili yaptırmadan da doktorunuza söylersiniz zaten ona göre doktorunuz yaptırın ya da yaptırmayın diye söyler. Tahlil öncesi de bazı kurallar vardır örneğin bazı tahliller aç karnına yapılırken bazıları tok karnına yapılır.

Hamile kalmak isteyen her kadının bilmesi gereken bilgilerden biri de progesteron testidir. "Progesteron testi hakkında bilmeniz gerekenler" yazımızı mutlaka inceleyin hanımlar.

 
S

Sadmin

Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Forum
Yönetici
Antibiyotik sadece adeti geciktirir adeti keser onunla ilgili bir soru gelmişti sitemize aşağıdaki linkten ilgi alanınız ise ve merak ediyor iseniz lütfen bakınız.

 
Üst