Arabaşı hamurunu yaparken püf noktaları nelerdir?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Arabaşı hamuru kadınlar kulubü arabaşı hamuru nasıl yapılır hamilemiyim forum'da.​

Arkadaşlar selamlar ben Bursalıyım eşim Yozgatlı. Çok fazla arabaşı yemeği yapıyorlar ben de sevdim ve eşime sürekli yapmak istiyorum. Kaynanama da gurur meselesi yapıp sormadım açıkçası ama bilenleriniz vardır. Arabaşı hamuru nasıl yapılır tarifini verecek olan var mı? Püf noktalarını da yazarsanız sevinirim. Arabaşı yemeği tarifini istiyorum sizden. Kaynanam da görsün bakalım ben mi o mu iyi yapıyor?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Evet Yozgat başta olmak üzere İç anadoluya ait bir yemektir. Ben de Arabaşı denince aklıma Yozgat gelir hep ama Ankara'da bile yapılır yenir yani bir Ankaralı olarak. Gurur yapmadan kaynanana da sorabilirdin aslında en iyisini o biliyordur şimdi zaten ama senin tercihin tabii. Mutlaka kış aylarında daha fazla tüketilen bir yemektir Arabaşı ahh olsa da yesek. Ne kadar sıcak bir ortamı vardır aile bir araya toplanır sofrada arabaşı olunca. Peki şimdi merak ettiğin o tarifin hamurunun yapılışına geçelim.

''Arabaşı hamuru nasıl yapılır?''​

  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı+1 çay bardağı un
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı su tencerede kaynatılır içine biraz tuz ilave edip kaynatmaya devam edin.
  • Kaynayan suyun içine unu yavaş yavaş ekleyerek bulamaç haline getirin.
  • Un bitince kısık ateşe alın ve muhallebi gibi olana kadar pişirin.
  • Cam tepsiyi yıkayın ve içini kurulamadan pişen unlu karışımı içine boşaltın
  • Ilık olduktan sonra buzdolabına kaldırın çünkü hamuru soğuk tüketilmesi gerekmektedir.
  • Servis etmeden önce baklava şeklinde dilimleyin.
Hamuru bu şekilde çorbası için tavuklu çorba pişirip servis ediliyor. Mantar sevenler mutlaka bunu merak ediyor olabilirler. ''Mantarın yanında yoğurt yemek zehirler mi'' yazımızı hemen aşağıda linkte bulabilirsiniz.

 
Üst