Aralıklı oruç diyeti yapanlar var mı ?

S

sorumvar

Member
Aralıklı oruç diyeti yapanlar kadınlar kulübü hamilemiyim ?

Kızlar yaz geçti ve ben malesef baya kilo aldım tam da zayıflamam gereken zamanda aldlığım bu kilolarımı acilen vermem gerekiyor. Araştırdım aralıklı oruç diyeti varmış bunu yapanlar oldu mu aranızda nasıl yapılıyor nelere dikkat etmek gerekiyor teşekkür ediyorum.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Son yıllarda üzerinde en fazla konuşulan beslenme şekli aralıklı oruç arkadaşlarım bunu ben söylemiyorum Prof Dr Murat AKSOY söylüyor arkadaşlarım. Bilimsel veriler aralıklı beslenmenin kilo kontrolü sağladığını ömrü uzatabileceğini söylüyor.

ARALIKLI ORUÇTA NASIL BESLENMELİYİM ?

N ekadar süre yapacağım neler tüketeceğim. Çok uzun süredir var olan eslenme şekli bu. 1950 lili yıllarda bir bilimsel çalışma yapılmış. 120 kişiyi almışlar 60/2 yapmışlar birinci 60 kişilik gruba 2300 kalori diğer grubada yarım kilo meyve ve 1 litre süt içeceksiniz başka bişey yapmayacaksınız demişler ve 3 yıl takip etmişler bu durumu. Çıkan sonuç inanılmaz ikinci grupta kanser bulgusu yok. Yaşam süreleri daha uzun... Yani çok eskiden beridir kullanılıyor bu durum.

Aslında aralıklı beslenme anlamını taşımakta bu durum. Yani aralıklı beslenerek daha uzun daha sağlıklı olabilirsiniz. Detayları anlatmaya Devam eden Murat Aksoy'un ağzından yazmaya devam ediyorum kızlar.

ARALIKLI ORUÇ DİYETİNİ KESİNLİKLE DÜŞÜNÜN

Aralıklı oruç modelleri 16:8 modeli var bu modelde şu arkadaşlarım 16 saat boyunca aç kalıyor ve 8 saat besleniyorsunuz. Başka bir model daha var

Aralıklı oruç modeli 5:2 : Bu modelde haftanın 5 günü normal beslenirken haftanın iki günü 600 kaloride kalıyorsunuz.

ARALIKLI BESLENME YE DUR YE MODELİ :
Haftada 1 ya da 2 gün 24 saat aç kalıyorsunuz. Tabiki bunlardan hangisini seçeceğiniz yaşam şartlarınıza işlerinize göre değişkenlik gösterir bu modellere göre seçimi size bırakıyoruz.

Bu aralıklı oruç diyetini yaşan Prof Dr. Murat Aksoy 16/8 modelini denemiş ama migren ataklarını tetiklediği için değişikliğe gitmiş. Hemde Akdeniz tipi beslenmeye devam etmiş.

Sizlere tabiki bu anlatımın videounu da ekleyeceğim arkadaşlarım.

Daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki videoyu inceleyebilirsiniz.
Sizlerin de bu bu yöntemde kullandığı bi teknik var mı ? Sizde etki etti mi aralıklı oruç diyeti yapanların yorumlarını merak ediyoruz.



ARALIKLI ORUÇ DİYETİ BESLENME LİSTESİ BURADA

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst