Battaniyelerimi çamaşır makinemde yıkamayı düşünüyorum

S

sorumvar

Member

Çamaşır makinesinde battaniye yıkama kadınlar kulubü çamaşır makinesinde battaniye yıkanır mı hamilemiyim forum'da.​

Kızlar benim pamuklu battaniyelerim var hiç daha önce çamaşır makinesinde battaniye yıkadınız mı? Çamaşır makinesinde battaniye yıkanır mı? Benim makinem 9 kg luk. Sizce battaniye atsam bozar mı makinemi? Nasıl kaç derecede yıkamalıyım? Sıkma devri kaç olmalı? Yorganlarımıza kılıf geçirdiğim için battaniyenin kılıfı yok haliyle kendilerini yıkamam gerekiyor ara sıra.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Elbette yıkayabilirsin arkadaşım. Ben de battaniyelerimi çamaşır makinesinde yıkarım. Ama eski modeller ise battaniye çok büyük gelebilir o zaman makineyi zorlayabilir hatta bozabilir. Kazanını zorlamaması gerekiyor. Sana bir fikir vereyim. Bu çamaşır yıkarken de işine yarayacaktır. Battaniye yıkarken makinenin kazanında boşluk kalması gerekiyor. Tamamen doldurur ve kazanı zorlarsa olmaz. Çamaşır makinesinde battaniye yıkarken mutlaka 30 derecede ve sıkma devrini çok yüksek yapmamak gerekiyor. Battaniye ağır bir malzeme olduğu için ıslandığı zaman daha da ağır olduğu için devri de en yükseğe alırsanız kazan zarar görebilir. Ben devrini 1200 den 800 e filan düşürürüm güneşe de asarım misler gibi kurur. Özellikle deterjan yanında yumuşatıcı da biraz fazla eklerseniz battaniyeye ekstra bir yumuşaklık katacaktır.

Çamaşır makinesinden gelen kötü kokuların kaynağını bulmak için aşağıdaki yazımızın içeriğine bakabilirsiniz. Bu kötü kokuyu nasıl gidereceğiniz de yine yazımızda mevcut. ''Çamaşır makinemden gelen kötü kokuyu nasıl yok ederim''


Ayrıca artık zamanıdır kurutma makinesi alayım diyor isen aşağıdaki linke bak hayatım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst