Çamaşır makinemden gelen kötü kokuyu nasıl yok ederim?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Çamaşır makinesi kokusu nasıl temizlenir kadınlar kulübü çamaşır makinesi kokusu nasıl çıkar hamilemiyim forum'da.​

Kızlar akşam akşam kafama takildi da buraya da yazayım sizlere bir danışayim dedim. Benim çamaşır makinem 5 yıllık bir makine Arçelik marka ama birkaç zamandır çamaşırları çıkardığım zaman içinden acayip bir koku geliyor. Çamaşır makinesinden koku gelmesi neden olur?Hemen de yıkanan çamaşırları çıkarırım kokmasin diye ama yine de kötü gitmiyor. Boş şekilde de çalıştırdım ama düzelmedi. Acaba neden kaynaklı olabilir bu kötü koku? Çamaşır makinesi kokusu nasıl giderilir?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Çamaşır makinesi bakımı ve temizliği çok önemlidir. Çamaşır makinem kokuyor ne yapmalıyım? diyorsunuz. Size güzel önerilerim ve çözümlerim olacak. Çamaşır makineleri bizim elimiz kolumuz kanadımız olmuş. Yani sadece çalışan kadınlar için değil ev hanımları için bile büyük kolaylık diyebilirim. Düşünsenize elimizde yıkamaya devam ettiğimizi çamaşırları. Hele çok nüfuslu bir ev ise. Öyle köylerde olduğu gibi çeşme başına inip çamaşır yıkayıp su tasarrufu da yok. Apartman dairesinde hem su faturası kabaracak bir de üstüne yorgunluk da cabası. Elimizin altındaki çamaşır makinelerimiz aslında her şeyimiz. O yüzden ne kadar bakımını yaparsak nazik davranırsak ona karşı yeridir. Öncelikle çamaşır makinesi kokusu nerden kaynaklanıyor bunu bulmanız gerekiyor. Yeterinde havalandırıyor musunuz? Çünkü yıkanan çamaşırları zamanında çıkarsanız bile kapağını hemen kapatıp uzun süre kapalı kalıyorsa bu içerinin nemden dolayı kötü kokmasına neden olabilir.

''Çamaşır makinesi kokusu çözüm önerileri''​

  • Çamaşır makinenizin içini sık sık havalandırın
  • Deterjan gözü arada bir temizlenmesi gerekir
  • Arada bir çamaşır makinenizi boş iken kazan temizleme modunda temizleyin
  • İç yüzeyini temizlemeyi unutmayın
  • Çamaşır yıkarken gerektiği kadar kazanı doldurun
  • Çamaşır deterjanını gerekli miktar kadar koyun
  • Filtreyi temizlemeyi mutlaka yapın
  • Deterjan gözüne karbonat yumuşatıcı gözüne biraz sirke koyup boş çalıştırmayı deneyin.
Bütün bunlar çare olmuyor ise mutlaka bir yetkili servis çağırın. Çamaşır makinenizin görünmeyen bir yerinde de bir sıkıntı olabilir. Ha ayrıca gider hortumunun da kontrol edilmesi gerekir diye düşünüyorum. Çamaşır makinesi nasıl temizlenir? Her kadının hatta beylerin de bilmesi gereken önemli bilgilerden biri. ''çamaşır makinesi nasıl temizlenir'' yazımız için aşağıda linkimiz mevcut.

 
Üst