Bebeğim 2 aylık su verebilir miyim?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Yenidoğan bebeğe su verilir mi kadınlar kulübü yenidoğan bebek su içer mi hamilemiyim forum'da.​

Bebeğim 2 aylık sütümü veriyorum ama sanırım yeterli gelmiyor aynı zamanda mama da veriyorum. Gönül isterdi ki hep sütümü alsın ama işte doktorumuzun tavsiyesi üzerine mama vermeye başladım. Acaba tecrübeli annelere sormak istiyorum da bebeğimin suya ihtiyacı var mıdır? Biraz sütüm biraz mama verdiğim için ayrıca su vermek gerekir mi? Yenidoğan bebekler su içer mi?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Yenidogan bebekler ilk 6 ay suya ihtiyaç duymazlar. Ek gıdaya geçişle birlikte yani su verilmeye başlanır bebeklere. Yenidoğan bebeklerin su ihtiyacını anne sütü tamamıyla karşıladığı için ekstra su verilmez. Ama bazı durumlarda sizin de durumunuzda olanlar anne sütü yanında mama verenler bebek yine de suya ihtiyaç duymazlar ama çay kaşığı ile su verilebilir ama dediğim gibi mama ve sütünüz zaten su ihtiyacını karşılayacak. 4 aydan büyükse bebeğiniz yine çay kaşığı ile su verilebilir bebek içmek istiyorsa zaten alacaktır su ihtiyacı yoksa reddedecektir. Ama 6 aydan itibaren ek gıda ile birlikte mutlaka bir suluk ya da biberonu olsun ihtiyacı oldukça verirseniz kabul edecektir.

Bu aylarda yani yenidoğan bebeklerde gaz sıkıntısı çok olmaktadır. Annelerin arattigi en çok sorulardan biri de bebeklerde gaz sorunudur. "Gaz sancısı olan bebeğe ne iyi gelir çözüm" yazımıza annelerin ve anne adaylarının göz atmasını tavsiye ederim.

 
S

Sadmin

Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Forum
Yönetici
Hayatım Admin yazmış zaten tüm ihtiyaçlarını sıvı ihtiyaçlarını anne sütünden alıyor hiç gerek yok ayrıca sizi böyle bir düşünceye ne itti anlamış değilim. Vermeyin.
 
Üst