Bebeğimde sarılık var geçirebilmem mümkün mü?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Bebeklerde sarılık nasıl geçer kadınlar kulubü bebeklerde sarılık belirtileri hamilemiyim forum'da.​

Merhabalar ben yeni sezeryan ile doğum yaptım ama bebeğim hem erken doğdu hem de sezeryan olduğu için sarılığı varmış. Bebeğim şuan daha 20 günlük. Ama hem göğüslerim çok acıyor hem de bebeğimi uyandırmak mümkün olmuyor. Bir gün hastanede kaldık ışın verdiler sarılığı için biraz düştü ama hala sarılığı var belli. Emzir dedi doktor o da zor oluyor göğüs uçlarım sızlıyor resmen yara oldu biraz da. Bebeğimin sarılığını geçirmek için neler yapabilirim? Daha önce böyle bir şey başına gelenler yardımcı olur musunuz? Bebeklerde sarılık nasıl geçer bilgi verir misiniz?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Sarılık maalesef sezeryanla doğan ya da erken doğan bebeklerin neredeyse tamamında olabilir. Yenidoğan sarılığı denilen durum yenidoğan bebeğin daha karaciğerlerinin tam olarak gelişememesinden kaynaklı bilirubini yeterince hızlı çıkaramadığı için bilirubine neden olur ve kandaki bu sarımsı renkteki madde idrara ya da kana sızdığında da sarılık gözlemlenir. Yenidoğanlardaki sarılık geçici olmakla birlikte yine de hafife alınmaması gerekmektedir. Benim ikizlerim de erken doğum ve sezaryen ilke doğdukları için ikisinde de sarılık vardı. Mutlaka anne sütünü bir şekilde vermelisiniz. Anne sütü bunun ilacı. Bebeğinizi aç bırakmamalı mutlaka 2-2.5 saatte bir normal koşullarda ama sarılığı olanlarda daha sık emzirme yapmalısınız. Bebeğiniz yeni doğmuş havalar da soğuk ama sarılığın bir diğer ilacı da güneş ışığıdır. Her gün yarım saat kadar güneş varsa bulunduğunuz bölgede soğuk değilse hava mutlaka güneşlendirin. Benim kızlarım mayıs ayında doğdukları için şanslıydık ki tam güzel zamanda doğdular. Her saban sadece zıbınları kalacak şekilde gözlerine de bandana takarak güneşe çıkarıyordum. Ayrıca şu kulaktan dolma bilgiler vardır hani bebeğe şekerli su verin geçer ya da sarı tülbent örtün yüzüne sarılığı geçer gibi. Bunlara inanmaktansa sütünüzü vermeye devam edip güneş ışığı almasını sağlayın. Mutlaka doktora göstermeyi de ihmal etmeyin. Bizim ikizlerin sarılıkları 2 aylıkken geçmişti.

Mutlaka şu yazıyı da incelemenizi öneriyorum hanımlar. ''hiperbilirubinemi nedir nasıl tedavi edilir'' önemli bir konu olduğunu düşünerek aşağı linkini bırakıyorum.

 
Üst