Bebeğimde üfürüm varmış ne zaman geçer acaba?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Bebeklerde üfürüm kadınlar kulubü bebeklerde üfürüm kaç yaşında geçer hamilemiyim forum'da.​

İyi akşamlar bir sıkıntım var onun için geldim buraya hanımlar. Bebeğim var 2 aylık sık sık kontrole götürüyorum. Çocuk doktoru kalbinde üfürüm olduğunu söyledi. Ben ilçede kaldığım için çocuk kardiyoloğu olmadığı için büyük şehire götürmemi söyledi. Üfürümün derecesi önemliymiş ama beni bir korku aldı ya ameliyat filan derlerse korkuyorum gerçekten. Bebeklerde üfürüm nasıl oluyor yaşayan var mı bu durumu hiç?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Hemen moraliniz bozulmasın benim de ikizlerimin birinde üfürüm duyulmuştu ben de ankaraya çocuk hastanesine götürdüm ve hem ultrasona hem de kalp ekg si çekildi. Dereceleri oluyor üfürümlerin. Bizimki çok düşük çıkmıştı allaha şükür. Üfürüm deyince hemen kalbi delik ya da ameliyat gerektiren bir durum olmayabilir. Siz randevunuzu alın bir çocuk kardiyoloğundan gereken muayeneler yapılsın inşallah kalbinizi de ferah tutun. Çoğu üfürümler masum diye adlandırılır. Tabii ki tedbiri de elden bırakmamak lazım arkasında durun ve tüm gereken muayeneleri yaptırın içinizde şüphe kalmasın. Ayrıca bize aralıklı olarak bir de okula başlarken muayenesinin yapılmasının gerekli olduğu söylenmişti okula başlama zamanını bekliyorum. Üfürüm biraz çocuklarda yemek yememe, hemen yorulma durumları filan görülüyor yani benim çocuğumda böyleydi. Doktor üfürüm olanlarda bunlar görülebilir demişti. Ama masum bir üfürüm varsa da geçici olduğunu söyledi doktorumuz. Üfürümün şiddeti de emin olun inşallah zamanla azalıp kaybolacaktır.

Hamile anne adaylarının duydukları heyecanlardan biridir bebeklerinin kalp atışını duymak. Heyecan verici durum 6. haftada duyulurken bebek bir pirinç tanesi kadardır inanabiliyor musunuz? Peki bebeğin kalp atışı neden duyulmaz? ''Bebeğin kalp atışı duyulmadı nedeni nedir'' mutlaka yazımızı okuyunuz.

 
Üst