Bebeğimin başında konak var nasıl geçiririm

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Konak nasıl temizlenir kadınlar kulübü konak nasıl geçer hamilemiyim forum'da.​

Bebeğim doğduğundan beri başı çok kötü görünüyor konakmis galiba. Tecrübeli anneler bebeğinde konak olup neler kullandığınızı öğrenebilir miyim? Çocuk hep böyle kalır mı yaa azcik saclari var onlar da konak olmuş hatta alnı ve kaslarında da var bebeğim şuan 2 aylık kıyamıyorum da başına baskı yapmaya. Bu kolay yollu nasıl geçecek hiç bir fikrim yok. Bebeğimin başındaki konak nasıl geçer?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Öncelikle bebeğinizi sağlıkla buyutmenizi diliyorum. Bebeklerde konak aslında ciltte yağ bezleri ile ilgili bir cilt sorunu olarak karşımıza cikar. Benim kızlardan birinde de vardı. Benim yaptığım tek yöntem zeytinyağı sürüp biraz bekleyip yumusadiktan sonra da yumuşak bir tarak ile hafif hafif başındaki konakları taramak oldu. Bunu iki günde bir yaptım. Zamanla azalıp yok olup gidiyor meraklanacak bir durum da değil. Bazıları da bunu hijyenik olmayan koşullara bağlıyor ama kesinlikle yanlış bir düşünce. Hijyen kaynaklı olmadigi bir cilt sorunu olduğu kesin. Zaten benim ikizlerin birinde oldu birinde olmamıştı. Sen de zeytinyağı ile biraz yumuşatıp ardından yumuşak bebek tarağı ile tararsin. Ardından da eczanelerde bebekler için konak şampuanı alıp bebeğin için kullanabilirsin.

Bebeklerde ilk aylarda çogu anne tarafından sıkıntı edilen bir durum da bebeklerde gaz sancısı. "Gaz sancısı olan bebeğe ne iyi gelir" çözümü yazımızda.

 
Üst