Bebeğimin kakası yeşil ve sümüksü yardım edin lütfen

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Bebeğimin kakası yeşil ve sümüksü kadınlar kulubü hamilemiyim forum'da.​

Arkadaşlar lütfen tecrübeli anneler yardımcı olun. Bebeğim 2 aylık ve 2 gündür de kakasında yeşil ve sümüksü bir parça görüyorum. Bu ne demek anlayamadım. Kaynanam sütünden geçiyordur dedi yine bana bahane buldu her zaman ki gibi ama ben endişeliyim. Korona belası doktora da gitmek istemedik ama iş ciddi mi götürmeli miyim? Böyle bebeğin kakası yeşil sümüksü olan anneler var mı neden böyle olur? Gerçekten artık geçmiyor ve endişe duyuyorum.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Bebeklerde kimi zaman anne sütünden kaynaklı yani anne ne yiyorsa doğal olarak direkt bebeğe sütten geçtiği için kakalarında yediklerinize bağlı şeyler görülebilir. Kimi zaman yeşil sümüksü kaka görülmesinin nedeni üşüttüklerinde oluyor hatta bu aralar oldukça havalar soğuk bebeğinizde oldukça küçük onun sıcaklığını muhafaza etmelisiniz çünkü henüz 2 aylık olduğu için vücut ısısını ayarlayamıyorlar onlar. Bir başka yeşil ve sümüksü kaka nedeni de burada acı çekip ağlayan bebekler de görülüyor ki burada bağırsak enfeksiyonundan şüphelenilmekte. Burada eğer çok ağlıyorsa acı çekme durumu varsa doktora götürmeyi ihmal etmeyin. Yani aslında kayınvalidelerin söyledikleri biz gelinlere batıyor ama kadınlar görmüş geçirmişler nihayetinde doğru söylediği de kaçınılmaz. Yani eğer ağlama ıkınma yoksa bebekte yeşil renk kaka normal kabul edilebilir diyebiliriz. Ama uzun sürerse yine doktorunuza danışmayı ihmal etmeyiniz.

Bu soğuyan hava koşulları ve malum gündemimizden düşmeyen korona ile grip ve korona karıştırılabilir. Onun için mutlaka grip ve korona sepmtomlarına dikkat edin. ''Çocuklarda grip nedenleri ve tedavisi'' yazımızı da mutlaka inceleyin.

 
Üst