Bebek mamaları zararlı mı ?

admin

admin

Administrator
Yönetici
Hazır bebek mamaları zararlı mı ? Hero Baby Milupa ve diğer mamalar hakkında bilmeniz gerekenler

Anne sütünün yetersiz olduğu durumlar da ,yada ek besin takviyesi adına bebeğe mama veriliyor. Bebek mamaları markaları her besin den mamalar üretiyor. Son günler de ortaya atılan bebek mamaları zehir saçıyor iddiası anne adaylarını tedirgin ediyor.


Bebek mamaları anne adaylarının sütünün yetmediği durumlar da en büyük kurtarıcısı. Ayrıca bebek için ek besin takviyesi olarakta ,anne sütüne eşdeğer bebek mamalarını bir çok marka üretiyor.Gerçekten bebek zararlımı , tüm detayları yazımızın devamın da bulabilirsiniz.Son günler de gündemi meşgul eden bebek mamaları zehir saçıyor iddiası bir çok ebevyni endişelendirerek bebek mamasının ne gibi zararı olabilir sorusunu akla getiriyor. Bebek mamalarının muhtevesin de melamin adı verilen bir madde bulunduğu söyleniyor.Bu melemin adı verilen madde bebekler de böbrek yetmezliğine ve bebek ölümlerine yol açtığı vurgulanıyor.

Melamin nedir diye sorarsanız , biliyorsunuz ki geçmişten günümüze kadar melamin tabaklar üretilmiş ve kullanılmıştır. İşte bu melamin petrol türevi bir madde. Şimdi melaminin bebek mamasın da ne işi var diyeceksiniz . Bebek mamasın da yer alan melamin süt tozunun içeerdiği proteini tespit için kullanılıyormuş. Ve iddia odur ki bu melamin adlı maddenin kullanımı da yasalmış.

Melaminin bebek mamaların da olması bebekler için ciddi sağlık sorunlarına yol açmasına neden oluyor. Az miktarda kullanıldığı nın vurgulanması bana göre yersiz. Çünkü bir şey gerçekten zararlıysa az miktarda olması bir şeyi değiştirmez. Heleki söz konusu bebekler ise.. Tabiki sütü olmayan ya da yeteri kadar gelmeyen annelerimizin de yapacağı hiç bir şey yok mecburen bebek mamalarını kullanmak gerekiyor.

Melamin böbrek hastalıkları olmak üzere bebek ölümlerine de neden olabilir.İdrara çıkamama,idrarın kanlı olması, böbrek iltihabı,böbrek yetmezliği gibi sorunlara yol açıyor. Bebek mamaları hakkın da sürekli yeni bir şeyler ortaya atılsa da hangi mamalar da melamin olduğu açıklanmıyor.Peki anneler bebeklerine hangi mamaları vericek sorusu da akabinde akla geliyor. Annelere tavsiyemiz eliniz den geldiğince bebeğinizi kendi sütünüzle beslemeye özen gösterin. Sütünüz yetersiz ise beslenmenize dikkat edin. Anne sütünü artıran besinler , şükür ki var. Bebeğinizi içinizin sindiğince sağlıklı beslemek istiyorsanız kendi sütünüzü verin. Unutmayın ki paketlenen her ürün de koruyucak , zarralı maddeler var.. Siz ne olur ise olsun bebeklerinize kendi sütlerinizden vereceksiniz. Bunu ya bişey olmaz diye göz ardı lütfen ama lütfen etmeyin. Sağlıklı bir bebek anne sütü alır.
 
Üst