Bir ayda tam üç kez adet oldum neden?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Bir ayda üç kez adet görmek kadınlar kulubü bir ayda üç kere adet olmak hamilemiyim forum'da.​


Hanımlar merhaba ben ne evlenmeden önce ne de evlendikten sonra hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Ama son 3 aydır adetim düzensiz hele bu ay bu ayda biri leke şeklinde ikisi kanamalı olarak tam 3 kere parça parça adet oldum. Çok anormal değil mi üç kere adet olmak. Neden olmuş olabilir fikri olanlar söyleyebilir mi? Bir ayda üç kere adet olmak nedir çok tuhaf. Son 5 aydır bazı sıkıntılarımızda var ama bu sıkıntılardan bu kadar gecikme olur mu bilemedim. Eşimin işleri çok kötü dolayısı ile evde de huzursuzluk sürekli. Bu etken olabilir mi?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Adet düzensizliği sizin anlattığınız konu ile alakalı olmuş olabilir. Adet düzensizliği stres ve sıkıntılara bağlı olabilmekte. Normal bir adet düzeni 28 günde bir ya da en fazla 35 günde bir olan adet kanamalarıdır. Bu adet kanamaları dediğim gibi ayda bir kez olmalı ve en fazla 7-8 gün sürmeli. Yoğunluğu da genelde 3 gün yoğun sonraki günler giderek azalan şeklinde olan kanamalardır. Adet kanamalarının düzeni bazı sebeplerden dolayı bozulabilir.

''Adet düzensizliğinin nedenleri''

Adet düzensizliği; hormonal nedenler, pko yani polikistik over sendromu, fizyolojik nedenler yani kilo alıp verme stres, sıkıntı, hava değişimi, kronik rahatsızlıklar, tiroid rahatsızlıkları, düşük, dış gebelik üstüne görme gibi hamileliğe bağlı nedenler, yumurtalık kistleri, rahim ile ilgili nedenler yani rahim yaraları, tümörleri, kanser gibi.

Adet düzensizliğiniz bana kalırsa bu aile içindeki yaşadığınız huzursuzluk ve strese bağlı olmuş olabilir. Ama altında yatan başka sebep var mı bu jinekolog tarafından yapılan muayene ve tetkikler sonucu ortaya çıkacaktır. Şunu söylemeliyim ki bir ayda üç kez adet olmak normal değildir. Siz yine de bir kadın doğumcuya muayene olmanızda fayda var. ''Adet düzensizliği ve kanama bozukluğu'' konumuza da aşağıdan bir göz atmanızı tavsiye ederim.

 
Üst