Burnum çok fena hem ağrıyor hem şişti

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Buruna darbe alınca ne yapmalı kadınlar kulubü buruna darbe alındıktan sonra ne yapılmalı hamilemiyim forum'da.​


Merhabalar. Soluk alıp vermekte sıkıntı yaşadığımdan doktora başvurdum ve burun kemiğimden dolayı kaynaklandığını öğrendim. Ardından burun kemiğimin eğriliğinden dolayı geçen ay ameliyat oldum. Doktor özellikle 2 ay darbe almayacak ve çok dikkatli olacaksın dedi. Yalnız yeğenlerim bahçede top oynuyorlardı. Bende dayanamadım ve oyuna girdim. Yalnız top buruma çok şiddetli çarptı ve ağrı yapıyor. Bu durumda ne yapmak gerekir? Buruna darbe alınca ne yapılmalı? Biraz da şişlik var.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar.
Burun ameliyatları her ne kadar kolay olsa da, sonrası için oldukça dikkat etmek gerekiyor. Bende kemik eğriliğinden dolayı burun ameliyatı oldum ve şuan burnum boru gibi maşallah çok iyi nefes alıyorum. Yalnız burada buruna çarpma şiddeti oldukça önemli. Genelde asıl dikkatli olunması gereken süre 2 haftadır. Ardından 2 ay da dikkatli olmak gerekiyor. Sizin de ameliyat kemikten olduğundan doktor iyice törpülemiştir. Bu açıdan kemik sızlıyordur. Ayrıca doktor estetik de yapmış ise, yapısının bozuma ihtimalide olabilir. Size tavsiyem buz ile şişmesini engelleyin ve ardından doktorunuzu ile de görüşme gerçekleştirin. Nefes alıp vermede sıkıntı varsa ve kanama olursa mutlaka doktorunuza başvurun. Yani buruna alınan darbe yapısal bir problemi de beraberinde getirebilir. Yapısal problem de oluştu ise nefes alıp vermenizi etkileyebilir o yüzden sıcağı sıcağına aslında doktora görünmenizde fayda var.

Burun kırıkları dış travmalar sonucu oluşur. Buruna alınan darbeler bazen sakıncalı sonuçlar doğurabilir. Aman dikkat. Şimdi sizi ilgilendirecek bir yazı paylaşmak istiyorum. ''Burun kırığı belirtileri nedenleri ve tedavisi'' konumuzu aşağıda verdiğim linkten inceleyebilirsiniz.

 
Üst