Calpol bebeğimin ateşi düşürür mü vermeli miyim?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Calpol ateş düşürücü mü kadınlar kulübü calpol ateş düşürürmü hamilemiyim forum'da.​

Arkadaşlar 2 saattir bebeğimin ateşi var düşüremiyorum evde mor renkli calpol vardı acaba versem mi büyük çocuğumdan kalma bu calpol. Bebeğim 5 aylık sizce calpol verirsem ateşi düşer mi? Calpol ateş düşürücü mü? Sizce versem sıkıntı olur mu yoksa doktora mı götürmeliyim ilacı vermeden ne dersiniz?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Calpol ateş düşürücü evet ama bebeğiniz ilk kez alacaksa bence Doktor önerisi olmadan vermeyin. Alerjisi ya da herhangi bir sıkıntı oluşturabilir. Her ne kadar bebeklere verilen ilaç ta olsa öyle danisilmadan verilmez. Birkaç saattir ateşi varmış eğer geçmez ise doktora götürün muhakkak. İlacı kafamıza göre vermiyoruz doktorunuz önerdiği sürece veriyoruz arkadaşım. Ateşi düşürmek için doğal yöntemlere yöneltebilirsiniz. Ne gibi ılık su ile bez ile kompres yapabilirsiniz. Üzerini çok örtmeyin. Su verin bol bol. Umarım sağlığına kavuşur bebeğiniz. Aman dikkat edin bu yaşta bebekler her şeyi ağızlarına alabiliyorlar. Zaten büyük çocuğunuzdan da bilirsiniz 5 yaş altı çocuklar sık sık ateşlenme durumu yasayabilirler tabi ki önemsizmis gibi söylemiyorum bunu ateş olduğu zaman kontrollü olun kafanıza göre de ilaç vermeyin lütfen.

Aşağıdaki yazıdan "çocuğumun ateşi 38.5 ne yapmalıyım" bu yazıda sizi ilgilendiriyor ve yazının içeriğine okuduğunuzda ateşi olan çocuğa neler yapılabilir inceleyebilirsiniz.

 
Üst