Çocuğumun kusmasını nasıl geçirebilirim evde?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Çocuklarda kusmaya ne iyi gelir kadınlar kulubü çocuklarsa kusmayı ne keser hamilemiyim forum'da.​

Selam kızlar benim 5 yaşında çocuğum var dünden beri ne yese çıkarıyor önemli bir durum yoktur inşallah diye düşünüyorum ama korkuyorum da. Üşütmüş olabilir mi ki. Kış geldi havalar biraz soğuk gidiyor evin içinde üşümüş olabilir mi. Evimiz de biraz soğuk. Kusmaya ne iyi gelir söyleyebilir misiniz? Evde yapabileceğim neler olabilir çocuğumun kusmasını dindirmek için. Ateşi yok ama biraz karın ağrım da var diyor ne yese çıkarıyor çocuk.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Çocuklarda kusma sorunu birkaç sebebe bağlı olabilir. Sadece kusma durumu varsa karın ağrısı ile birlikte enfeksiyon, bağırsaklardan kaynaklı bir enfeksiyon durumu olabilir. Yine kusmaya neden olan bir sebep de gıda zehirlenmesi olabilir. Kusma ateş ve ishalin birlikte görüldüğü belirtilerin nedeni ise rotavirüsü şüphesi olabilir. Çocukta kusma ile birlikte halsizlik de geliyorsa viral yollu bir enfeksiyon da işaret edebilir. Çocuğunuzun kusma anında stres yaşamaması için ona kızmayın ve sinirlenmeyin. Bu durumda bir çocuk bunu isteyerek yapmıyordur aklınızdan çıkarmayın. Onun yanında olduğunuzu hissettirin. Çocuk kustuktan sonra kesinlikle 1.5 saate kadar bir şey yemeye zorlanmamalıdır. Bazı anneler babalar yanlış bir davranış olan hemen kusmadan sonra çocuğun midesi boş bir şeyler yesin diye zorlayabilir ama bu yanlış. Eğer kusma yok ise 1.5 saat sonra biraz su verilebilir. Çocuk kendine geldiğinde kesinlikle yağlı ağır yemekler verilmemeli. Bol sıvı almalı ve yemek yemesi gerekiyorsa hafif bir çorba içirilebilir. Eğer bir gün sonrasında kusma geçmiyorsa mutlaka doktora gösterin çocuğu.

''Çocuklarda kusmaya ne iyi gelir?''​

  • Tuzlu kraker verilebilir
  • Nane limon çayı verilebilir
  • Ayva elma muz gibi besinler verilebilir
  • Bol sıvı almasını sağlayın
  • Çocuğunuza zencefil çayı verebilirsiniz
Unutmayın kusma ile birlikte ateşi ve ishal de eşlik ediyorsa mutlaka doktora götürmelisiniz. Çocuk düşmeye bağlı kusma yaşıyorsa yine mutlaka doktora göstermekte fayda var. Travma geçirme riski ile karşı karşıya kalmış olabilir çocuğunuz. Burada bizler sizlere yardımcı olmak için bilgilerimizi nacizane paylaşıyoruz bunlar tıbbi bilgiler değildir. Yaşadığımız tecrübeler ile sizlere yardımcı oluyoruz. Buradan edindiğiniz bilgiler doktor tavsiyesi yerine geçmediği gibi her zaman doktorunuza danışmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Çocuklarda ateş neden olur mutlaka okunması gereken bir yazı anneler. ''Çocuklarda ateş nedenleri ve tedavisi'' aşağıdaki linkte.

 
Üst